Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Κορονοϊός – Θάνος Πλεύρης: Γλιτώνει το lockdown η Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχει θέμα τοπικού lockdown ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας ζήτησε πιστή τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, πως «δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων στην πόλη».

Ο Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του πριν τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τους δημάρχους, παρουσία και της υφυπουργού Υγείας, κ. Μίνας Γκάγκα, ξεκαθάρισε ότι «έχουμε έρθει προληπτικά» και πως «δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των νοσοκομείων, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα, τα οποία θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή και αυτό σχετίζεται με την αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων, καθώς και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία».

Ο στόχος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου είναι χαμηλότεροι από τον εθνικό μέσο όρο.

Σε ερώτηση, δε, του ThessToday.gr, για το αν ανησυχεί από τη στάση των αρνητών – αντιεμβολιαστών, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως για εκείνους δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ότι «η υποχρεωτικότητα σταματά στην παρούσα φάση στους υγειονομικούς, δεν τίθεται θέμα επέκτασης» και πρόσθεσε πως «είμαστε εδώ για να κάνουμε συζήτηση ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία και να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By