Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί κυνηγούν νεαρούς που κάνουν σκέιτμπορντ

Ένα βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο διερχόμενος πολίτης στην παραλία της Θεσσαλονίκης και στο οποίο φαίνονται αστυνομικοί να κυνηγούν νεαρούς που κάνουν σκέιτμπορντ στη βάση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είδε το φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το thestival.gr, αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή νεαρών που ανήρτησαν πανό στη βάση του αγάλματος. Πρόκειται για Κύπριους φοιτητές που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη φιέστα Ερντογάν στα Βαρώσια με αφορμή την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Στο βίντεο και σύμφωνα με την περιγραφή, ένας αστυνομικός πιάνει από το χέρι νεαρό που κάνει skate θεωρώντας ότι συμμετείχε στην ακτιβιστική ενέργεια. Τελικά ο συγκεκριμένος νεαρός δεν προσήχθη.

Τελικά προσήχθησαν επτά άτομα εκ των οποίων τα έξι φέρονται να συμμετείχαν στη δράση της ανάρτησης του πανό. Σύμφωνα με το thestival.gr, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, πλην όμως τους επιβλήθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By