Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις – Πώς θα γίνονται τις βραδινές ώρες

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 στις περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού (επίπεδα 3 και 4) ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το πώς θα προσαρμοστούν οι μετακινήσεις στο νέο αυτό μέτρο, που αποσκοπεί στην ανάσχεση της ραγδαίας διασποράς του ιού των τελευταίων ημερών.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Πρέπει να υπάρχει πιστή τήρηση των μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως από αύριο, Σάββατο, για τις μετακινήσεις των εργαζομένων μετά τις 00:30 και μέχρι τις 05:00 ισχύουν τα εξής:

-Στη μετακίνηση εργαζομένων τη νύχτα, στις περιοχές που είναι στο 3 και 4: Οι δημοσιογράφοι μετακινούνται όπως μετακινούνταν και στο πρώτο Lockdown, δηλαδή με δημοσιογραφική ταυτότητα και βεβαίωση εργοδότη
-Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Η γνησιότητα επικυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
-Σε περιπτώσεις άλλων κατηγοριών εργαζόμενων, συμπληρώνουν αντίστοιχο έντυπο που βρίσκεται στο ΕΡΓΑΝΗ.
-Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα και βεβαίωση κίνησης που θα βρουν στο apografi.gov.gr. Και κατ εξαίρεση με βεβαίωση από τον προϊστάμενο.
Αλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο από Δευτέρα

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29.057.

Παράλληλα, 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο, 10 ακόμα συμπολίτες μας κατέληξαν λόγω επιπλοκών της νόσου Covid-19, με το σύνολο των καταγεγραμμένων θανάτων στη χώρα να ανέρχεται στους 559.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By