Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στην κυβέρνηση.

Αν και οι λοιμωξιολόγοι δεν κάνουν λόγο για δεύτερο κύμα της πανδημίας, εντούτοις, τα 185 κρούσματα σε ένα Σαββατοκύριακο και η αύξηση στις νοσηλείες μόνο εφησυχασμό δεν μπορούν να προκαλέσουν. Η κυβέρνηση ήδη αυστηροποίησε το πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης.

Από τη Δευτέρα η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική ουσιαστικά σε όλους τους κλειστούς χώρους. Παράλληλα, εντείνονται οι έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα για την τήρηση των κανονισμών.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Στην τηλεδιάσκεψη η οποία θα επαναληφθεί την Τετάρτη και την Παρασκευή, θα εκτιμηθεί η κατάσταση. Στο τραπέζι είναι πια η λήψη ακόμα και πιο αυστηρών μέτρων.

Ωστόσο, ένα νέο γενικευμένο lockdown είναι εκτός συζήτησης, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία. Θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια πάντως για την ευαισθητοποίηση των πιο νέων στους οποίους εντοπίζεται κατά κύριο λόγο η αύξηση των κρουσμάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By