Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Το 50% των κρουσμάτων στην Ρωσία είναι ασυμπτωματικοί

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί στην Ρωσία, με την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Βερόνικα Σκβαρτσόβα, να επισημαίνει ότι το 50% των κρουσμάτων στην Ρωσία είναι ασυμπτωματικοί.

«Στην παρούσα χρονική περίοδο η κατάσταση όσον αφορά την αύξηση των νέων κρουσμάτων είναι σχετικά σταθερή. Και αυτό γιατί στην διάρκεια των τελευταίων ημερών η αύξηση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων κυμαίνεται περίπου στα 10.500, με μερικές διακυμάνσεις» δήλωσε ο Σκβαρτσόβα.

Η Σκβαρτσόβα επισήμανε επίσης ότι σχεδόν το 50% των κρουσμάτων στην χώρα είναι ασυμπωματικοί. «Είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων. Στην Μόσχα φθάνει το 60% και στην χώρα είναι σχεδόν το 50%, δηλαδή ένας στους δύο είναι ασυμπτωματικός». Δήλωσε η Σκβαρτσόβα.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα, η οποία είπε κατά την διάρκεια σύσκεψης, της οποία προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η κατάσταση που σχετίζεται με την διασπορά του κορονοϊού στη Ρωσία, σταθεροποιείται, αλλά προς το παρόν δεν επιτρέπεται να εφησυχάσουμε.

«Η κατάσταση προφανώς σταθεροποιείται στην χώρα, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να χαλαρώσουμε μεμιάς όλα τα περιοριστικά μέτρα. Μπροστά μας έχουμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Και στη συνέχεια έρχεται η γρίπη και μετά μια μικτή μόλυνση» δήλωσε η Ποπόβα, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται αποβλέπουν στην προστασία της υγείας των Ρώσων πολιτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By