Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Κορωνοϊός – Βρετανία: Άδεια τα ράφια σούπερ μάρκετ στο Λονδίνο

Κρίσιμη η κατάσταση και στη Βρετανία εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, με 10 νεκρούς και 560 κρούσματα.

Έκδηλη είναι η ανησυχία στη συγκεκριμένη χώρα περί τρομακτικής ανόδου των κρουσμάτων, καθώς εκφράζονται εκτιμήσεις ότι τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τις 10.000.

Στα σούπερ μάρκετ του Λονδίνου η εικόνα είναι θλιβερή ενώ προδίδει γενικευμένο πανικό, με τα ράφια να είναι άδεια και τα χαρτιά υγείας να γίνονται ανάρπαστα.

Σε σούπερ μάρκετ στο Μέριλμπον, στην καρδιά του Λονδίνου, διαπιστώνεται το καθεστώς τρόμου που έχει κυριεύσει τους Βρετανούς, με τα ράφια να είναι άδεια.

Μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, που έκανε λόγο για τη «χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας της γενιάς μας».

«Έχουμε κάνει ότι έπρεπε για να συγκρατήσουμε τη νόσο», υποστήριξε, εξηγώντας ότι η πιο επικίνδυνη περίοδος θα έλθει σε μερικές εβδομάδες και γι” αυτό η Βρετανία εισέρχεται σε διαδικασία ανάσχεσης.

Ο Τζόνσον κάλεσε όλους όσοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού να παραμείνουν στο σπίτι τους για τουλάχιστον επτά ημέρες. Παράλληλα, στο σπίτι θα πρέπει να παραμείνουν και τα πρόσωπα που μένουν μαζί.

«Σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο να απαγορεύσουμε τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Η ακύρωση τέτοιων εκδηλώσεων θα έχει μικρή επίπτωση στη διάδοσή του» ανέφερε.

Επίσης, ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, επικαλούμενος τις οδηγίες των επιστημόνων, που όπως είπε θεωρούν ότι «θα μπορούσε να κάνει περισσότερη ζημιά από καλό. Τα σχολεία θα κλείνουν μόνο εάν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για κάτι τέτοιο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By