Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη από Γάλλους φοιτητές Erasmus

Αυστηρά πλήρωσαν 13 φοιτητές από το πρόγραμμα Erasmus το πάρτι που οργάνωσαν σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία κλήθηκε τα ξημερώματα για να ελέγξει το διαμέρισμα, αλλά η 21 ετών Γαλλίδα ένοικος, που φέρεται ως διοργανώτρια, αρνήθηκε την είσοδό τους, οπότε κλήθηκε πταισματοδίκης.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι στο διαμέρισμα βρίσκονταν συνολικά 13 Γάλλοι φοιτητές, κάποιοι εκ των οποίων φαίνεται πως επιχείρησαν να κρυφτούν σε ντουλάπες, κάτω από κρεβάτι και στο μπαλκόνι αλλά έγιναν αντιληπτοί.

Η νεαρή ένοικος τους διαμερίσματος συνελήφθη και της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στους 12 καλεσμένους της βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, στον καθένα.

Την ίδια ώρα, ασφυκτική παραμένει η πίεση του τρίτου κύματος του κορωνοϊού, με τα μεγάλα αστικά κέντρα να βρίσκονται στο επίκεντρο της εξάπλωσης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 1.134 νέων μολύνσεων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 521 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 132 στη Θεσσαλονίκη και τα 65 στην Αχαΐα.

Ωστόσο οι ειδικοί αναμένουν αύριο, Τετάρτη, μια πιο σαφή επιδημιολογική εικόνα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες, λόγω Αργίας, πραγματοποιήθηκαν λιγότερα τεστ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By