Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Κώστας Μπακογιάννης: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ευρυτανία

Ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα αντιμετωπίζει πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα

e3

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ευρυτανία, επισημαίνοντας ότι ολόκληρος ο νομός αντιμετωπίζει πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών περιοχών και τη διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου.

Το αίτημα του περιφερειάρχη έρχεται μετά από την ολονύκτια προσπάθεια του μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε όλο σχεδόν το επαρχιακό δίκτυο και σε συνέχεια των αιτημάτων των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης μετέβη στην Ευρυτανία, όπου σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό συντονίζει την επιχείρηση.
Ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται σε επιφυλακή και σε απόλυτη συνεργασία με τους δύο Δήμους, την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, την 7η ΕΜΑΚ και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας. Η μάχη με τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζεται.

By