Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Κοστέλο: Δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας

Την εκτίμησή του ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας για τη μετά-μνημόνιο εποχή, διατύπωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κλιμάκιο των Θεσμών, Ντεκλάν Κοστέλο.

Σε ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές έχουν ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζονται το «πακέτο» που θα αποφασιστεί για την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, το οποίο αναμένεται να έχει καταρτιστεί έως τον Ιούνιο.

Με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε ο κ. Κοστέλο, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία. Καθοριστικής σημασίας, όμως, είναι η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει ήδη λάβει, ώστε να μην χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Όσον αφορά στο χρέος, η Κομισιόν εκτιμά ότι θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία ωστόσο δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους εάν δεν συνδυαστούν με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Οι δανειστές έχουν αποδείξει ως τώρα ότι είναι διατεθειμένοι να λάβουν μέτρα βιωσιμότητας του χρέους», σημείωσε και επιβεβαίωσε την πρόταξη της γαλλικής πρότασης ως την επικρατέστερη λύση για το χρέος σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και προ ολίγου ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, από το ίδιο πάνελ.

«Θέλουμε ένα πακέτο συμφωνίας τον Ιούνιο που θα δίνει τα σωστά κίνητρα στην Ελλάδα», κατέληξε ο Ευρωπαϊκός αξιωματούχος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By