Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Κοτζιάς: Βόρεια Μακεδονία, καλώς ήρθες στην ζωή μας

«Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κουραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία. Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των 2 λαών. Βόρεια Μακεδονια καλώς ήρθες στη ζωή μας.

Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή», έγραψε στο Twitter o Νίκος Κοτζιάς, πρωτεργάτης για την επίτευξη και την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη υλοποίηση της έγινε το βράδυ της Παρασκευής στα Σκόπια, οπότε υπερψηφίστηκαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας που προϋποθέτει η Συμφωνία, που προβλέπουν μεταξύ άλλων και την μετονομασία του Κράτους σε Βόρεια Μακεδονία.

«Πήραμε την μοίρα μας στα χέρια μας. Γράφουμε Ιστορία ανοίγοντας το δικό μας μέλλον. Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά. Δείξαμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά επίσης με τους όρους των ευρωπαϊκών αξιών. Είμαι περήφανος που είμαι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε με tweet του ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση από την Βουλή της χώρας του της αναθεώρησης του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το γεγονός ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να συγχαρούν τον κ. Ζάεφ, για το αποτέλεσμα στη βουλή της FYROM, ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί τους αμερικανoΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κι όχι την ειρήνη στην περιοχή και δεύτερον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος υπηρέτης αυτών των σχεδιασμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By