Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Κουρουμπλής: Συζήτηση σε όλες τις πτέρυγες Βουλής για την χρηματοδότηση κομμάτων

«Θα πρέπει να γίνει μία ειλικρινής συζήτηση ανάμεσα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, για τους τρόπους χρηματοδότησης των κομμάτων και τις πραγματικές ανάγκες που μπορεί να καλύψει το κράτος»

kouroumplis-1

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε:

«Θα πρέπει να γίνει μία ειλικρινής συζήτηση ανάμεσα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, για τους τρόπους χρηματοδότησης των κομμάτων και τις πραγματικές ανάγκες που μπορεί να καλύψει το κράτος, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και να περιοριστούν εξαρτήσεις κομμάτων και προσώπων από ιδιώτες».

«Πρέπει πραγματικά να συζητήσουμε όλες οι πτέρυγες της Βουλής γι” αυτό το ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και αναρωτήθηκε «εάν θέλουμε κόμματα-ανώνυμες εταιρείες».

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, για το 2016, θα ανέλθει στα 6,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την αντίστοιχη πρόβλεψη του προϋπολογισμού, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ακατάσχετο των κομμάτων, λέγοντας πως υπάρχουν σκέψεις για να περιοριστεί στο 20%, αλλά να υπάρξει περιορισμός ακατάσχετου στη μισθοδοσία εργαζομένων, ώστε να διασφαλιστούν (οι εργαζόμενοι).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By