Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Κουτσούμπας: Η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει προβλήματα και στη Θράκη

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τη σύλληψη και προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, έκανε λόγο για στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας και όχι τυχαίο συμβάν.

Ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η Τουρκία πέραν του Α. Αιγαίου και των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, επιδιώκει τώρα να δημιουργήσει προβλήματα και στη Θράκη, επί εδάφους δηλαδή, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού στον ελληνικό λαό ο οποίος, χωρίς να καλλιεργείται κλίμα φόβου, πρέπει να είναι ενημερωμένος.

Τόνισε ότι αυτή δεν είναι η μοναδική ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς υπάρχει και η συνολική της ευθύνη για την πολιτική της καθώς κάνει λόγο για την δήθεν «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας η οποία στην πραγματικότητα είναι «αναβάθμιση αποσταθεροποιητική, αναβάθμιση της ανασφάλειας, αναβάθμιση μόνο κάποιων οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης της Ελλάδας, όπως και κάποιων διεθνών συμμάχων της, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και μόνο αυτό».

«Για τον ελληνικό λαό σημαίνει ότι εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς αυτής της αναβάθμισης που οδηγεί σε επεμβάσεις και σε νέους επικίνδυνους σχεδιασμούς στα πλαίσια του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

«Το ότι είμαστε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και μας προστατεύουν πρέπει να φύγουν από το μυαλό όλων μας διότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα δικά τους συμφέροντα και από αυτή τη σκοπιά υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση, οδηγούμαστε βήμα το βήμα σε κλιμάκωση, σε πολεμική εμπλοκή, εμείς εκτιμάμε ότι έτσι όπως προχωράει η κατάσταση θα έχουμε πολεμική εμπλοκή, θα έχουμε θερμό επεισόδιο» τόνισε και προσέθεσε:

«Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να σκεφτόμαστε και μέτρα πρέπει να παίρνει και το εργατικό κίνημα και ο ελληνικός λαός διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: από τη μια μεριά θα έχεις να υπερασπιστείς κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας που αυτό θα το πράξουμε όλοι σαν ένας άνθρωπος και οι κομμουνιστές πρώτα απ” όλα, το έχουν αποδείξει στην ιστορία τους.

Όμως ταυτόχρονα, εμείς το λέμε από τώρα, δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αυτή τη κυβέρνηση, που είναι μια αστική κυβέρνηση, και θα χειρίζεται τον πόλεμο και θα οδηγεί τον λαό να ματώνει, όπως τώρα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής ειρήνης ματώνει τον ελληνικό λαό με τα οικονομικά μέτρα και βεβαίως δεν θα πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή σε μια τάξη η οποία έχει οικονομικά συμφέροντα, ενεργειακά, προώθησης της δικής της κερδοφορίας για τους ανταγωνισμούς της με άλλα μονοπώλια και πάλι οδηγεί τον λαό να ματώνει».

Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν πρόκειται να υπάρξει, σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι θα υπάρχει επιτροπεία τουλάχιστον μέχρι το 2060.

Είπε ακόμα ότι δεν θα καταργηθούν οι 1.000 και πλέον εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, ενώ δεν πρόκειται να γίνει αναπλήρωση του λαϊκού εισοδήματος, παρά τα ψίχουλα που πιθανόν να δοθούν με διάφορα προγράμματα. Ακόμα δεν θα λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας παρά την επισφαλή ανάκαμψη για την οποία μιλούν.

«Η λύση είναι άλλη διέξοδος, με άλλη εξουσία, με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της λαϊκής εξουσίας, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει και «έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πραγματικά ανεξάρτητη και αυτοδύναμη πολιτική, αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, συνεργασία με όλους τους λαούς, ενώ το κύριο είναι πώς θα αναπτύξεις την φιλία και τη συνεργασία με όλους τους λαούς».

Όταν το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός είναι στα χέρια ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων των οποίων το κύριο κίνητρο είναι το πώς θα αποκομίσουν από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο περισσότερα κέρδη, τότε έχεις και έκτροπα στα γήπεδα και προσπάθεια να πάρουν το πρωτάθλημα με ανοίκειους τρόπους, ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά.

Επισήμανε ότι παρά την κατά καιρούς λήψη μέτρων τέτοια φαινόμενα επαναλαμβάνονται, τόνισε ότι το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του και προσέθεσε τα εξής: «Μην μας πουν κάποιοι ότι τα παραπέμπουμε όλα στον σοσιαλισμό, γιατί και προτάσεις που έχουμε κάνει στο πλαίσιο αυτού του συστήματος δεν έχουν υλοποιηθεί. Τι πιο απλή πρόταση από το να φύγουν οι ΠΑΕ από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και να υπαχθούν στο υπουργείο Οικονομίας, να ελέγχονται κανονικά ως αθλητικές εταιρείες, ως επιχειρήσεις, ως ανώνυμες εταιρείες;».

«Η άποψή μας είναι η μόνη ρεαλιστική και η μόνη που μπορεί να δώσει διέξοδο: Πρέπει να φύγουν οι ιδιώτες, οι επιχειρηματίες τα μεγάλα συμφέροντα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η Novartis είναι μεγάλο και διεθνές σκάνδαλο τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει διερεύνηση σε βάθος κάτι που δεν γίνεται και με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

By