Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ

 Koutsoumpas

 

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα ικανοποιεί τον ελληνικό λαό, προέβη ο ΓΓ της ΚΕ του Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει ήδη σε θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εταίρους ικανοποιώντας απαιτήσεις ομίλων και δανειστών.

«Όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και οι επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων θα είναι σε ισχύ, ενώ θα προστεθούν και νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι» υποστηρίζει ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος θεωρεί πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλέον πάρει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας που παλιά κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το πλασάρισμα μιας πολιτικής καθαρά αστικής, αντεργατικής με αριστερό φιλολαϊκό περιτύλιγμα».

Παράλληλα, θεωρεί ανοιχτό είναι το σενάριο των πρόωρων εκλογών, δεν βρίσκει όμως πιθανό και το σενάριο μιας οικουμενικής κυβέρνησης στην παρούσα φάση.

Όσον αφορά το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο γγ του ΚΚΕ τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει σύγκρουση και απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου και στη συνθήκη Σένγκεν. «Άμεσα πρέπει να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες, γρήγορη και δίκαιη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φύγουν στις χώρες τελικού προορισμού τους» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, ζητά να μην υπάρξει καμία περίπτωση κουκουλώματος της υπόθεσης και κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση», η οποία είναι «ναζιστική και στη δομή της και στην οργάνωσή της».

(Visited 1 times, 1 visits today)