Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Κουτσούμπας: Κυβέρνηση – εταίροι ανταλλάσσουν ραβασάκια δυσβάστακτων μέτρων

Οι κυβερνώντες θέλουν το λαϊκό κίνημα, άλλοτε χειροκροτητή και άλλοτε να υποκύπτει στους εκβιασμούς για να αποδεχθεί τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες που ετοιμάζουν

koutsoumpas

Η κυβέρνηση και οι εταίροι της ανταλλάσσουν νέα ραβασάκια δυσβάστακτων μέτρων, φορτώνοντας το λαό με παλιά και νέα μνημόνια, επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στο Κέντρο Τεχνών, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στα εγκαίνια έκθεσης για την παρουσίαση των συμμετοχών στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Κ.Ε. του Κόμματος για την δημιουργία του λογότυπου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι οι κυβερνώντες θέλουν το λαϊκό κίνημα, άλλοτε χειροκροτητή και άλλοτε να υποκύπτει στους εκβιασμούς για να αποδεχθεί τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες που ετοιμάζουν.

Παράλληλα τόνισε ότι ο λαός πρέπει να θέσει τις δικές του κόκκινες γραμμές που «ούτε ταυτίζονται, ούτε συγκλίνουν, ούτε τέμνονται με την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και των δανειστών, αλλά και των άλλων κομμάτων, που είναι η στρατηγική της Ε.Ε., η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, με το λαό δεμένο χειροπόδαρα».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η δύναμη του λαού «που δεν την έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα» βρίσκεται στην οργάνωση της ταξικής πάλης για ανάκτηση των απωλειών, για προετοιμασία και οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και άμεση διεκδίκηση της κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

«Η δύναμη των αγώνων πολλαπλασιάζεται και φέρνει κάποια αποτελέσματα μόνο όταν αναπτύσσεται και εξελίσσεται, μέσα από την ίδια την πείρα των εργαζομένων, σε αγώνα αμφισβήτησης της εξουσίας των μονοπωλίων, της Ε.Ε., και του ΝΑΤΟ. Σ” αυτήν την κατεύθυνση παλεύει το ΚΚΕ» συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι απαιτείται πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερής διαγραφή του χρέους προκειμένου να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού «που σημαίνει οριστική και μόνιμη κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου»

«Ρήξη σημαίνει η εργατική τάξη με τα λαϊκά στρώματα να έρθουν στην εξουσία, τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η παραγωγή και οι κοινωνικές υπηρεσίες να σχεδιάζονται κεντρικά, επιστημονικά, να πραγματοποιούνται με εργατικό έλεγχο και με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία» είπε ο κ. Κουτσούμπας καλώντας σε «συνάντηση με το ΚΚΕ στον αγώνα και το κίνημα με ότι επιφυλάξεις έχει ο καθένας και η καθεμιά για επιμέρους θέσεις του».

«Να ξανασυναντηθούμε στους λαϊκούς αγώνες, στα μεγάλα συλλαλητήρια, ενάντια στο νέο μνημόνιο – συμφωνία. Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης κι αξιοπρεπούς για το λαό στάσης» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By