Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας oύτε τα ψίχουλα που υποσχέθηκε δεν μπόρεσε να δώσει

Το κόμμα του Αλ. Τσίπρα «έντυσε το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο» με «το περιτύλιγμα της σκληρής διαπραγμάτευσης, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας»

kke koutsoumpas

Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια επέλεξε να μιλήσει για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως το κόμμα του Αλ. Τσίπρα «έντυσε το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο» με «το περιτύλιγμα της σκληρής διαπραγμάτευσης, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως η συνολική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι «από χέρι» ενάντια στο λαό, ενώ όπως είπε, «oύτε τα ψίχουλα που υποσχέθηκε δεν μπόρεσε να δώσει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες ότι μπορείς σήμερα να βαδίζεις στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, να υλοποιείς τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. και την ίδια στιγμή να ανακουφίζεις και το λαό σου. Ε, αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, ένα ακόμη μνημόνιο, ότι δεν μπορεί και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να ανακάμπτουν και ο λαός να ευημερεί. Δεν μπορείς να ‘χεις και ‘την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο’», ανέφερε.

Αντιθέτως, συνέχισε, «το ΚΚΕ είπε την αλήθεια, προειδοποίησε για τον αντιλαϊκό και αδιέξοδο δρόμο που ακολουθείται, πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει να επιλέξει ο λαός αυτό που ακόμα δεν έχει δοκιμάσει».

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλεογικές συνεργασίες προέβλεψε ότι «θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας, με το κατεστημένο να επιδιώκει αυτή η κυβέρνηση να είναι πιο σταθερή και μακρόχρονη απ’ ότι προηγούμενες».

«Τώρα, αν θα είναι κυβέρνηση μεγάλου ή ενός μικρότερου συνασπισμού, θα το δούμε. Όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και προετοιμάζονται αφού η υλοποίησή του μνημονίου που ψήφισαν 222 βουλευτές από 5 κόμματα, αποτελεί το βασικό κορμό των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης κυβέρνησης», σημείωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By