Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Κουβέλης: Ίσως τον Ιούλιο ο ανασχηματισμός

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι δεν θα γίνει άμεσα.

maximoukibernisiΔεν θα γίνει σύντομα ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τον τοποθετεί χρονικά τον Ιούλιο.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Κουβέλης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο ανασχηματισμός δε θα γίνει άμεσα. Χρονικά θα τοποθετούσα αυτό το ενδεχόμενο τον Ιούλιο, ωστόσο πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού».

Επίσης, αναφέρει ότι «το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας που πρέπει, επειγόντως και ολοκληρωμένα, να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία». «Παρεμβαίνουμε και διεκδικούμε λύσεις σε αυτήν την κατεύθυνση», προσθέτει. «Τα επώδυνα μέτρα που ελήφθησαν το Νοέμβριο του 2012, τα οποία αμβλύναμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, συνιστούσαν έναν αναγκαίο συμβιβασμό για να βγει η χώρα από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας», εκτιμά.

«Δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας. Οι παρεμβάσεις που θα ζητήσουν θα αφορούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, με έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», υπογράμμισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By