Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Κουβέλης: «Όποιος από τη ΔΗΜΑΡ ψηφίσει ΠτΔ, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος»

«Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές»

kouvelis-dimaroooo

«Οποιος από ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος». Με αυτή τη βαρύνουσας σημασίας δήλωση τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της προεδρικής εκλογής, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM. «Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας ουσιαστικά το ελεύθερο στους βουλευτές του κόμματός του.

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τους βουλευτές τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, των δύο κομμάτων που κρατούν το κλειδί της προεδρικής πλειοψηφίας, να αυτονομηθούν και να ψηφίσουν ενάντια στις ηγεσίες του και στις αποφάσεις των κομματικών τους οργάνων.

Κατά τα λοιπά, στο μέτωπο της προεδρικής εκλογής, θετικός να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος μίλησε χθες σε πανελλαδική σύσκεψη της Κίνησης των Μεταρρυθμιστών, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη χώρα από τυχόν αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την τελική απόφαση της σύσκεψης, οι Μεταρρυθμιστές ζητούν: την εκλογή Προέδρου, τον προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών το 2015, την κατάργηση ή περιορισμό του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα, καθώς και το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών και την έναρξη και ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης.

Καπερνάρος για προεδρική εκλογή: Κλίνω προς το «όχι»

Κλίνω προς το «όχι» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, μιλώντας στον Αντ1. Υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι του, του λένε να μη δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και η διαφορά με όσους του ζητούν να ψηφίσει θετικά είναι, όπως υποστήριξε, πολύ μεγάλη.

Ο κ. Καπερνάρος, διευκρίνισε πως δεν θεωρεί διαφορετική την τρίτη ψηφοφορία, από τις δύο πρώτες, ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πρότεινε υποψήφιο για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By