Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Κούβελος: Το επίτευγμα των αθλητών μας έγινε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος

Με χρήματα της ΔΟΕ για υπανάπτυκτες χώρες τα ελληνικά μετάλλια.

kouvelos22

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, μιλώντας στα Παραπολιτικά  90,1, αποκάλυψε ότι η προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς αγώνες, στηρίχθηκε οικονομικά σε πρόγραμμα αλληλεγγύης και στήριξης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που δίνεται σε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, Ο Ισίδωρος Κούβελος δήλωσε: «Το επίτευγμα των αθλητών μας έγινε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος. Δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία. Δεν καλύφθηκαν ούτε τα λειτουργικά έξοδα της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα καταφέραμε χάρη στις χορηγίες ιδιωτών για τους αθλητές και αλλά και στήριξη από την ΔΟΕ μέσω προγράμματος αλληλεγγύης που δίνεται σε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες».

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής δήλωσε περήφανος για την παρουσία των αθλητών οι οποίοι  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό εν μέσω κρίσης, όπως ανέφερε χαρακτηρηστικά.

Στη συνέχεια είπε: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έδωσε απάντηση σ΄αυτούς που τον έχουν αγνοήσει τα τελευταία χρόνια», ενώ για το πόσα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα είπε: «αρχικός στόχος ήταν να πάμε καλύτερα από τις Ολυμπιάδες του Τόκιο και του Λονδίνου».

Τέλος κατέληξε: «Η μικρή πονεμένη Ελλάδα  βρίσκεται στην 26η θέση των μεταλλίων έχοντας αφήσει πίσω της υπερδυνάμεις. Οι αθλητές μας έδειξαν χαρακτήρα και μεγαλούργησαν».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By