Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Κουκάκι: 13 συλλήψεις από τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα υπό κατάληψη κτήρια

Συνολικά 13 άτομα συνελήφθησαν στις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις στα ανακαταληφθέντα από ομάδες αντιεξουσιαστών κτήρια στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι.

Από την κατάληψη της Ματρόζου συνελήφθησαν πέντε άτομα -δύο άντρες, ένα ανήλικο παιδί και δύο γυναίκες- ενώ από εκείνη της Παναιτωλίου πέντε γυναίκες και τρεις άντρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο της Ματρόζου περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα μπήκαν και σε αυτό της Παναιτωλίου.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών ανακατέλαβε τα δύο κτήρια, με τους καταληψίες να πετούν από τις ταράτσες των κτηρίων διάφορα αντικείμενα –πέτρες, ξύλα, έπιπλα και μπογιές- στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο. Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί με σιδεροτροχό προσπαθούσαν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο, ενώ φορούσαν τα κράνη τους και κρατούσαν τις ασπίδες τους για να προφυλαχθούν. Παράλληλα, απέκλεισαν όλη την περιοχή και όλα τα σημεία από όπου θα μπορούσαν να φύγουν τα άτομα. Drone της αστυνομίας μετέδιδαν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Νωρίτερα οι Αρχές προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτηρίων στο Κουκάκι.

Tο μεσημέρι του Σαββάτου ομάδα αντιεξουσιατών εισέβαλε το κτήριο της οδού Ματρόζου 45, στο Κουκάκι, το οποίο είχε εκκενωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις προ ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν δύο παράθυρα και μπήκαν μέσα.

Παράλληλα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη:

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν αρχικά στις προσαγωγές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By