Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Κουμουτσάκος: Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε, θα αποτύχει και όποια απόπειρα στο Αιγαίο

Κάθε πιθανή μεταναστευτική άφιξη θα μπαίνει σε καραντίνα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις μεταναστευτικές αυτές ροές είτε όχι, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα σχετικά με τα οποία παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεταναστών στα τουρκικά παράλια, υπό τον συντονισμό της τουρκικής αστυνομίας, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «έχουμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει ότι θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας περί πιθανού «ανοίγματος» των μεταναστευτικών πυλών.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν σαφή στόχευση πίεσης και εκβιασμού προς την Ευρώπη και ξεκίνησαν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι «αυτά τα οποία είδαμε πριν ένα – ενάμισι μήνα περίπου στον Έβρο, ήταν μία, κατά κάποιο τρόπο προαναγγελθείσα, πολιτική εξαναγκασμού, χιλιάδων ανθρώπων να λειτουργήσουν σαν ένας ζωντανός πολιορκητικός κριός για την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, ώστε να ασκηθεί πίεση και εκβιασμός στην Ευρώπη» και πρόσθεσε:

«Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε. Όπως απέτυχε εκεί η πίεση προς την Ελλάδα και ο εκβιασμός προς την Ευρώπη, θα αποτύχει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα και στη θάλασσα του Αιγαίου».

Για τις απειλές του Τούρκου Υπ. Εσωτερικών, κ. Σοϊλού, τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Κουμουτσάκος, εξήγησε:

«H δήλωση που έκανε ο κ. Σοϊλού στις 21 Ιουλίου 2019, όταν ξαφνικά είπε ότι εάν ανοίξει η Τουρκία τις μεταναστευτικές πόρτες, θα είναι τέτοιος ο αντίκτυπος που καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα αντέξει παραπάνω από έξι μήνες, ήταν μια πολύ σοβαρή και με συγκεκριμένη στόχευση δήλωση και μήνυμα προς όλους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By