Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύει τον νόμο Κατρούγκαλου

Με επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Εργασίας συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύει τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ο γγ του ΚΚΕ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε «σε όλες τις παρεμβάσεις σας μιλάτε για την νέα Ελλάδα που αλλάζει, την Ελλάδα της ανάπτυξης και ευημερίας. Αυτό που περιγράφετε δεν έχει σχέση με ότι βιώνουν οι εργαζόμενοι. Είναι μια πλασματική εικόνα».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η πραγματικότητα δείχνει εκτίναξη της ενοικιαζόμενης εργασίας και της εργολαβικής απασχόλησης. Υπογράμμισε την «πρωτοφανή αύξηση εργατικών ατυχημάτων. Μέσα σε λίγους μήνες είτε ψηφίσατε είτε δρομολογήσατε επιθετικά μέτρα στον εργατικό τομέα. Καταργήσατε τις κλαδικές συμβάσεις, μετατρέποντας τον υπουργό Εργασίας σε απόλυτο άρχοντα ώστε να απαγορεύει και την προσφυγή στην διαιτησία».

«Στις εργατικές συμβάσεις εξαπολύσατε κάθε αντεργατική διάταξη. Διατηρήσατε ανέγγιχτη την διάταξη ΣΥΡΙΖΑ που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μπλοκάρει κλαδικές συμβάσεις. Ξέρετε τι είπατε κ. Μητσοτάκη ή μεταφέρετε ότι σας λέει ο κ. Βρούτσης και σας εκθέτει» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «συνεχίζεται η ασφαλιστική επίθεση με νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση. Σήμερα έρχεται η ΝΔ να ισχυροποιήσει το πνεύμα και σώμα του νόμου Κατρούγκαλου να ανοίξει το δρόμο για τους τρεις πυλώνες Πινοσέτ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By