Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Κουτσούμπας: Όχι Έλληνες στρατιώτες σε Λιβύη-Σαουδική Αραβία

Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΚΚΕ σε αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη Λιβύη και τη Σαουδική Αραβία.

Την πάγια θέση του ΚΚΕ επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον Γιάννη Κορωναίο στη Νέα Σελίδα. Ο γγ του ΚΚΕ είπε συγκεκριμένα: «Οι εξελίξεις επιβάλλουν αγωνιστικό συναγερμό. Η Ελλάδα αναλαμβάνει επικίνδυνο ρόλο στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ σε βάρος των ανταγωνιστών τους όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προτίθεται να στείλει προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων στην Λιβύη, στη Σαουδική Αραβία και στα στενά του Ορμούζ, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Καμία δουλειά δεν έχει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων!»

Προσέθεσε ότι: «Παράλληλα συζητείται στην Βουλή η νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία, που επικυρώνει την λειτουργία 3 νέων αμερικανονατοϊκών βάσεων (Βόλος, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη) στην χώρα, καθώς και την επέκταση της βάσης της Σούδας. Η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία ήταν προίκα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, αφού οι βάσεις αυτές ήδη λειτουργούν.

Μήπως όμως μειώθηκε η προκλητικότητα της νατοϊκής Τουρκίας εξαιτίας της λειτουργίας περισσότερων αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα; Όχι βέβαια. Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμων. ΝΑΤΟ και ΗΠΑ δεν προστάτεψαν ποτέ κανέναν λαό. Αντίθετα από όπου πέρασαν άφησαν όλεθρο, προσφυγιά, δικτατορίες, κατοχή, διαφθορά. Ταυτόχρονα οι βάσεις αποτελούν στόχο αντιποίνων, όπως δημόσια έχουν δηλώσει Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι».

Τόνισε επίσης «Από αυτήν την εμπλοκή χάνει ο ελληνικός λαός. Αφενός γιατί την χρυσοπληρώνει (4 δισ. ευρώ τον χρόνο πάνε για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες!), ενώ ετοιμάζεται να αγοράσουν και F35 με τεράστιο κόστος, χωρίς να χρειάζονται για την άμυνα της χώρας. Αφετέρου γιατί ότι δεν λύνουν με τα λόγια οι ιμπεριαλιστές, το λύνουν με τα όπλα. Κερδισμένοι θα είναι ορισμένοι επιχειρηματικοί κολοσσοί που θα πάρουν κομμάτι από τα κέρδη που διακυβεύονται σε όλο το τόξο που εκτείνεται από τα Βαλκάνια ως την Μέση Ανατολή. Με την πολιτική που βάζει την χώρα και τον λαό μας στην “κάννη των κανονιών” είναι ζυγισμένοι-στιχοισμένοι μαζί με την κυβέρνηση, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΙΝΑΛ».

Σε ό,τι αγορά τη θέση του κόμματός του, υπογράμμισε:

«Το ΚΚΕ είναι στην αντίπερα όχθη. Γι’ αυτό καλούμε τον λαό να απαιτήσει την ακύρωση της ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας, να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, να απεμπλακούμε από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι: «Στον λαό μας τίθεται ένα εκβιαστικό δίλημμα: “συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή σύγκρουση”. Το δίλημμα είναι πλαστό.

Η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση αλλά και η συνεκμετάλλευση προετοιμάζει την επόμενη σύγκρουση, με θύματα ξανά τους λαούς αλλά και το περιβάλλον. Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που δεν μπορεί να γίνει με επιτυχία και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων όσο η χώρα είναι μέσα στη φυλακή της εξουσίας του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο «βυθιζόμαστε» στη «δίνη» των ανταγωνισμών».

Σε ό, τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι: «Στη χώρα μας ζούμε επιπλέον τις συνέπειες της απαράδεκτης πολιτικής της ΕΕ που έχει δημιουργήσει συνθήκες εγκλωβισμού για χιλιάδες ξεριζωμένους. Αναφέρομαι στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για την οποία έχει μεγάλη ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον κανονισμό του Δουβλίνου. Η ΝΔ με πυξίδα την ίδια αυτή πολιτική ενισχύει με τα μέτρα της ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή όσων ζητούν άσυλο, αλλά και την ταλαιπωρία του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.

Δείτε τι συμβαίνει στα νησιά του Β. Αιγαίου. Καλλιεργεί και τροφοδοτεί το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις γιατί τα νησιά θα γεμίσουν με τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης, δηλαδή hotspot – φυλακές, τύπου Αμυγδαλέζας. Η πρότασή μας προϋποθέτει την κατάργηση των απαράδεκτων συμφωνιών της ΕΕ επικεντρώνοντας στο ότι πρέπει να κλείσουν όλα τα hotspots και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο – φυλακή.

Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους, προχωρώντας άμεσα τις οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ακόμα ότι: «Η ΝΔ είναι το κατεξοχήν κόμμα της αστικής τάξης με πείρα δεκαετιών στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών. Το ερώτημα συνεπώς δεν είναι αν προχωρά γρήγορα ο κυβερνητικός σχεδιασμός της ΝΔ αλλά ποιον τελικά εξυπηρετεί, ποιος ωφελείται από αυτόν τον σχεδιασμό. Ποιος ωφελείται από τον αναπτυξιακό νόμο που πέρα από τα νέα προνόμια στο κεφάλαιο, χτυπά παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα;

Από το φορολογικό με τις νέες μειώσεις φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ ο λαός συνεχίζει να ματώνει για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία φτάνοντας να πληρώνει το 93% των φόρων; Από το νόμο που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε σούπερ μάρκετ;»

Προσέθεσε δε ότι: «Οι εργαζόμενοι, ο λαός που στο τέλος κάνουν “ταμείο” ξέρουν πως αυτοί πληρώνουν όλο το λογαριασμό. Κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε με φόρα προκειμένου να τρέξει νόμους, μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο στη φάση της ανάπτυξης, αυτό σε ένα βαθμό το χρωστάει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί της έχει αφήσει έτοιμη και στρωμένη τη δουλειά.

Γι αυτό διατηρεί και επεκτείνει τους νόμους που βρήκε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμφωνία με τις ΗΠΑ που έχει μετατρέψει τη χώρα σε στρατιωτική βάση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By