Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Κουβέλης: Θα ήταν λάθος να πω πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Εχθρικά όσα λέει η Τουρκία στην προσπάθεια της να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάννης

Λάθος χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης το να προσδιορίσει το χρονικό σημείο της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε τη συνεχιζόμενη κράτηση απαράδεκτη και παράνομη.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου στοχεύει στο να εισπράξει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιδιώκει, ενώ χαρακτήρισε αβάσιμα και εχθρικά όλα όσα λέει η Τουρκία στην προσπάθεια της να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάννης. Η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα της χώρας, ανέφερε σχετικά.

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν με ακεραιότητα το καθήκον και διαθέτουν την αποτρεπτική ικανότητα για να υπερασπιστούν στο ακέραιο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. «Οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς» είπε χαρακτηριστικά στο Epsilon.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολιάζοντας τις προτάσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για τη διεξαγωγή εκλογών και για την αναθεώρηση του συντάγματος, διαπίστωσε «αναντιστοιχία» στις σχετικές δηλώσεις της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By