Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Κρατική στήριξη ζητούν έξι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες

Ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ μετρούν οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες απευθύνουν έκκληση στο υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια υπουργεία, ζητώντας την άμεση παροχή κρατικής βοήθειας.

Την επιστολή συνυπογράφουν μικρότερες εταιρείες όπως οι Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings, και Orange2Fly κι εκεί κάνουν λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωναϊού COVID-19.

Όπως επισημαίνουν οι εν λόγω εταιρείες, η ρευστότητα των αεροπορικών εταιρειών έχει πλέον εξαντληθεί.

Οι στόλοι τους έχουν καθηλωθεί, έχουν ακυρωθεί το σύνολο των κρατήσεων και των συμβολαίων τους, η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εντελώς εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα ενοικίασης αεροσκαφών, ασφάλιστρα, έξοδα συντήρησης αεροσκαφών, μισθοδοσίες, τέλη στάθμευσης και πολλά άλλα παραμένουν, με αποτέλεσμα εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών.

Ενδεικτικά κάθε αεροσκάφος που είναι καθηλωμένο στο έδαφος κοστίζει 10.000 – 15.000 ευρώ την Ημέρα χωρίς τα μισθολογικά κόστη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή την στιγμή τα καθηλωμένα αεροσκάφη στον Ελλαδικό χώρο είναι δεκάδες, οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των Αερομεταφορών, ώστε να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Όπως επισημαίνουν οι έξι εταιρείες χωρίς την άμεση παροχή κρατικής βοήθειας, θα καταρρεύσουν πλήρως και θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By