Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κρεμλίνο: Συζήτηση εφ΄όλης της ύλης με Τσίπρα

«Αναμφίβολα δεν αποκλείουμε ότι όλα τα ζητήματα θα εγερθούν». δηλώνει εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ

Russian President Vladimir Putin chairs Russian government meeting at Novo-Ogaryovo residence outside Moscow

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους μπορεί να συζητηθεί στις αυριανές συνομιλίες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα (ο οποίος αναμένεται στις 19:00 στη Μόσχα) δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ηγέτη Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αναμφίβολα δεν αποκλείουμε ότι όλα τα ζητήματα θα εγερθούν», είπε ο κ. Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι «δεν χρειάζεται, όμως, όλα να αποτιμούνται πιστωτικο-χρηματιστικά. Οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας είναι εξαιρετικά πολυεπίπεδες» και στις επικείμενες διαβουλεύσεις θα συζητηθεί «όλο το φάσμα των σχέσεων».

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με δημοσιεύματα, που έφεραν την ελληνική πλευρά να συζητά «νέα δάνεια», ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ είπε ότι «προς το παρόν δεν έχουν απευθυνθεί στην πλευρά μας και αυτό το ζήτημα δεν το συζητήσαμε».

Με τη σειρά της, η βοηθός του Ρώσου υπουργού Σβετλάνα Νικήτινα είπε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τσίπρα «δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών».

Ο ρώσος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Nikolai Fyodorov φέρεται να δηλώνει ότι δεν αποκλείει άρση του εμπάργκο τροφίμων που έχει επιβάλλει η Μόσχα, για την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο.

Ωστόσο, η όποια συμφωνία απομάκρυνσης της Ελλάδας από τη λίστα με τις χώρες υπό περιορισμό δεν αναμένεται να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Ελλήνων αξιωματούχων στη Μόσχα, φέρεται να δηλώνει ο Fyodorov, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Η Ρωσία ενδέχεται να προσφέρει στην Ελλάδα έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου αλλά και νέα δάνεια όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεφθεί τη Μόσχα αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την Kommersant, η οποία επικαλείται πηγή της ρωσικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο κ. Τσίπρας σχεδιάζουν να συζητήσουν στη συνάντησή τους τις οικονομικές σχέσεις και τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ε.Ε. στη Μόσχα.

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε το ζήτημα έκπτωσης στην τιμή του αερίου για την Ελλάδα», ανέφερε η ρωσική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την Kommersant.

Η ρωσική εταιρεία Gazprom, όπως και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η Kommersant, ως αντάλλαγμα για την έκπτωση και κάποια απροσδιόριστα δάνεια η Ρωσία θα ζητήσει πρόσβαση σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία όμως δεν προσδιορίζονται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By