Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Κρίση στην Αυγή: Πληροφορίες για παραίτηση μελών του ΔΣ –Τι υποστηρίζει η εφημερίδα

Σε διάψευση των φημών για παραίτηση της διοίκησης της εφημερίδας, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου το βράδυ της Τρίτης προχώρησε η Αυγή.

«Την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στα social media διάφορες ανευθυνότητες περί παραίτησης της διοίκησης της Αυγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εφημερίδα και άλλα παρόμοια ηχηρά. Δεν ισχύουν» έγραψε σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της Αυγής.

Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ωστόσο ότι οι κ.κ. Μουλόπουλος Στούμπος και Νικολακάκος όντως υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και το ανακοίνωσαν και στην αίθουσα σύνταξης των δημοσιογράφων, σημειώνοντας ότι η παραίτησή τους «δεν είναι προσχηματική».

Ο καβγάς για τη χρηματοδότηση

Είχε προηγηθεί συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Αυγής Δημήτρη Στούμπου με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Ρήγα στον οποίο τέθηκε εμφατικά το ζήτημα της χρηματοδότησης της εφημερίδας καθώς πρέπει να καταρτισθεί ο προϋπολογισμός της για το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε έντονη αντιπαράθεση και η συνάντηση απέβη άκαρπη. Στη συνέχεια ο κ. Στούμπος είχε συνάντηση με το ηγετικό δίδυμο της εφημερίδας τους κ.κ. Βασίλη Μουλόπουλο και Κώστα Νικολακάκο και εν συνεχεία και οι τρεις ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παραιτηθούν στους δημοσιογράφους.

Και άλλες παραιτήσεις από το ΔΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αυγής» κατά την οποία εκτός του προέδρου του ΔΣ Βασίλη Μουλόπουλου, του διευθυντή Κωστή Νικολακάκου και του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας Δημήτρη Στούμπου, και άλλα μέλη του ΔΣ δήλωσαν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν. Αντιθέτως, η Ράνια Σβίγκου εξέφρασε την διαφωνία της με τις παραιτήσεις σημειώνοντας ότι θα φροντίσει να «πιέσει» το κόμμα.

aygi_diapsesi

iefimerida.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)