Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Κρίση στην Ουκρανία – Λάβρος ο Τραμπ κατά Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν θα είχε ενεργήσει ποτέ έτσι εάν ήμουν εγώ στην εξουσία»

«Εάν είχε γίνει σωστή διαχείριση, δεν θα υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να συμβεί η κατάσταση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Μύδρους εξαπολύει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της νέα αμερικανικής ηγεσίας. Κατακεραύνωσε τη διαχείριση από τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν της κρίσης στην Ουκρανία, κομπάζοντας για την εγγύτητά του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και διαβεβαιώνοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα είχε «ποτέ» ενεργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο υπό τη διοίκησή του.

«Εάν είχε γίνει σωστή διαχείριση, δεν θα υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να συμβεί η κατάσταση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Βλαντίμιρ Πούτιν και δεν θα είχε κάνει ποτέ, υπό τη διοίκηση Τραμπ, αυτό που κάνει τώρα, σε καμία περίπτωση», τόνισε, στον απόηχο της διαταγής του Ρώσου προέδρου να αναπτύξει στρατεύματα σε δύο αυτονομιστικές ζώνες της Ουκρανίας.

Η εγγύτητα του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, που φλερτάρει με το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητας για τον Λευκό Οίκο, χαρακτήρισε, επίσης, «αδύναμες» τις κυρώσεις που έχει υιοθετήσει προς το παρόν η διοίκηση Μπάιντεν.

«Είναι αμελητέες σε σύγκριση με την κατάληψη μιας χώρας και στρατηγικών εδαφών», σημείωσε ο Τραμπ.

«Όχι μονάχα ο Πούτιν αποκτά ό,τι ήθελε πάντα, όμως πλουτίζει όλο και περισσότερο χάρη στην ανάπτυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», συμπλήρωσε.

By