Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Κρήτη: Αγωνία για τον 16χρονο που τραυματίστηκε από βουτιά στη θάλασσα – Ποιο το εφιαλτικό σενάριο

Στα ύψη παραμένει η αγωνία για τον 16χρονο στην Κρήτη που παραμένει στην εντατική μετά από πολύωρο χειρουργείο και πλέον όλοι περιμένουν να ακούσουν από τους γιατρούς πότε θα καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Για την ώρα το εφιαλτικό ενδεχόμενο της τετραπληγίας δεν έχει αποκλειστεί. Ο 16χρονος από τα Χανιά που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από βουτιά στη παραλία στα Φαλάσαρνα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με τους γιατρούς να τον βάζουν εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Οι γιατροί δεν κρύβουν τις δυσκολίες του επόμενου διαστήματος. Όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους γονείς του μικρού, ο δρόμος της αποθεραπείας θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Ένα παιδί που λατρεύει τον αθλητισμό, λάτρης της ποδηλασίας με διακρίσεις και έπαθλα τα τελευταία χρόνια, ήρθε αντιμέτωπος με την ατυχία της ζωής του. Ήταν μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όταν μετά από βουτιά χτύπησε με το κεφάλι στην άμμο κι έμεινε ακινητοποιημένος στο σημείο.

Όπως λέει η μητέρα του στο Live News η στάθμη της θάλασσας υποχώρησε εκείνη την στιγμή λόγω ενός κύματος που είχε περάσει και ο γιος της δεν κατάφερε να υπολογίσει σωστά.

«Βούτηξε από τα βράχια στην άμμο, δεν έπεσε σε βράχια, απλά βρήκε το κεφάλι του στην άμμο. Έφυγε το νερό προς τα πίσω, οπότε έμεινε μικρό βάθος, μικρή ποσότητα νερού. Τα παιδιά συνέχεια βουτάνε και είναι η κακιά η ώρα».

Στην παραλία επικράτησε πανικός. Το παιδί μεταφέρθηκε με φορείο σε ασθενοφόρο και από εκεί πήρε τον δρόμο για το νοσοκομείο.

Οι γονείς αισιοδοξούν, αν και γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός, οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία» συμπλήρωσε η μητέρα του 16χρονου.

Σειρά μετά το χειρουργείο παίρνει η προσπάθεια αφύπνισης του νεαρού στην εντατική, με στενούς φίλους και συγγενείς να προσεύχονται για ένα ευχάριστο νέο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By