Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Κρήτη: Αποσωληνώθηκε το 2,5 ετών αγοράκι που κατάπιε χάπια

Καλύτερη είναι η κατάσταση της υγείας του 2,5 ετών παιδιού στην Κρήτη που κατανάλωσε χάπια την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου το αγοράκι έχει αποσωληνωθεί και παραμένει στην Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλος, μιλώντας στο neakriiti ανέφερε:

Έγινε προσπάθεια αφύπνισης η οποία και ήταν επιτυχής. Ο οργανισμός του παιδιού αντέδρασε θετικά και πλέον δεν υποστήριζεται η αναπνοή του μηχανικά. Αποσωληνώθηκε και εξακολουθεί όμως να νοσηλεύεται στην Μονάδα Παίδων με την κατάσταση της υγείας του να είναι συνεχώς βελτιούμενη.

Η προσπάθεια αφύπνισης είχε ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη και οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν το 2,5 ετών αγόρι να κερδίσει την πρώτη δύσκολη μάχη για την ζωή του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, την Κυριακή, το παιδί διεξέφυγε της προσοχής και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατάπιε άγνωστο αριθμό χαπιών. Αμέσως, οι γονείς του το μετέφεραν εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ.

Οι ίδιοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν στους γιατρούς τι ακριβώς συνέβη και πώς το παιδί κατάπιε τα φάρμακα.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ επεσήμανε ότι το παιδί δεν παρουσίαζει εικόνα εγκατάλειψης. Αντίθετα, φαινόταν πως είναι καλά φροντισμένο και γι’ αυτό η εκτίμηση είναι πως ό,τι έγινε ήταν ατύχημα.

Το 2,5 ετών αγοράκι και η οικογένειά του ζουν μόνιμα τους τελευταίους μήνες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, καθώς η οικογένεια συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By