Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Κρήτη – Κορονοϊός: Νόσησαν και οι 9 σερβιτόροι καφετέριας στο Ρέθυμνο – «Τι θα πει φοράνε μάσκα;»

Την είδηση για τα κρούσματα κορονοϊού στην καφετέρια, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, που άφησε αιχμές για τη στρατηγική του ΕΟΔΥ…

Έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο ΕΟΔΥ χειρίζεται έως τώρα την ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού άσκησε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως μέχρι τώρα οι δήμοι δεν έχουν καμία ενημέρωση ούτε για τις περιοχές στις οποίες εντοπίζονται τα κρούσματα αλλά ούτε και για τις ηλικίες των θετικών στον κορονοϊό πολιτών.

«Ο ΕΟΔΥ δεν καταδέχεται να συνεργάζεται με τους δήμους, τουλάχιστον με τον δήμο Ρεθύμνου δεν έχει καμία συνεργασία. Και όταν λέω συνεργασία εννοώ να έχω μια πληροφορία την οποία να μπορώ να αξιοποιήσω, να μπορώ να την κάνω στρατηγική μου και να τους βοηθήσω.

Γιατί εδώ το θέμα δεν είναι κάτι που το χειρίζεται κάποιος και όταν ζορίζεται η κατάσταση θυμούνται ότι υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, όπου σε μια καφετέρια 9 σερβιτόροι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

«Αυτό είναι αμελητέο σαν πληροφορία αν το ξέρω; Δεν θα την κλείσω με οποιονδήποτε τρόπο αυτήν την καφετέρια για 15 ημέρες, αφού έδειξε τέτοια αναλγησία; Είναι δυνατόν αυτοί που μας φέρνουν τα πιάτα, τα ποτήρια μας να έχουν κορονοϊό; Τι θα πει φοράει μάσκα; Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να είναι ανεμβολίαστα;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

Σε ερώτηση αν τελικά η συγκεκριμένη καφετέρια έκλεισε ή αν προέκυψαν άλλα κρούσματα από την ιχνηλάτηση ο κ. Μαρινάκης δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερα στοιχεία αφού, όπως τόνισε ούτε ο ίδιος έχει ενημερωθεί επίσημα, τονίζοντας για μία ακόμη φορά το κενό που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο στις ιχνηλατήσεις αλλά ταυτόχρονα και την σπουδαιότητα άτομα που εργάζονται σε κλάδους που έχουν επαφή με το κοινό να είναι εμβολιασμένα.

Ο ίδιος στάθηκε και στο γεγονός ότι πολλές φορές οι πληροφορίες δεν δίνονται λόγω των προσωπικών δεδομένων και ξεκαθάρισε πως ο δήμος ζητά να έχει πληροφόρηση για τις ηλικίες των κρουσμάτων, αλλά και την γεωγραφική κατανομή τους, για να μπορεί να καταστρώσει μια στοχευμένη στρατηγική και να προστατέψει τους δημότες του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By