Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Κρήτη – Κορονοϊός: Νόσησε παιδί αλλά οι γονείς του δεν ενημέρωσαν τον βρεφονηπιακό – Στο κόκκινο η διασπορά

Ένα παιδί θετικό στον κορονοϊό, η οικογένεια του οποίου δεν ενημέρωσε τον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας, είχε νοσήσει νωρίτερα από τις δύο δασκάλες που στη συνέχεια διαγνώστηκαν θετικές στον ιό.

Είναι μια από τις πληροφορίες που υπάρχουν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στον Χάρη Λεοντάκη, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Θωμάς Χαριτάκης. Ο βρεφονηπιακός σταθμός μετράει πλέον 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη, ο ίδιος ενημερώθηκε την Τρίτη, ότι δύο εκπαιδευτικοί του σταθμού εμφάνισαν συμπτώματα, ωστόσο στη συνέχεια πληροφορήθηκε πως πριν από μια εβδομάδα ένα παιδί ήταν εκείνο που μετά από συμπτώματα που εμφάνισε, σε μοριακό τεστ που υπεβλήθη βγήκε θετικό στον κορονοϊό, χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση.

«Ο παιδικός σταθμός θα παραμείνει κλειστός για δύο εβδομάδες, 200 παιδιά και 50 εργαζόμενοι, θα υποβληθούν σε μοριακά τεστ για να ελέγξουμε τη διασπορά» ανέφερε ο κ. Χαριτάκης.

Συνολικά, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, εντοπίζονται 50 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, πολλά εκ των οποίων εντοπίζονται, εκτός από τον βρεφονηπιακό σταθμό, σε τέσσερα δημοτικά σχολεία, δύο νηπιαγωγεία, σε εργαζόμενες του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής.

Την ερχόμενη Τρίτη, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου αναμένεται να διεξαχθούν από Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν rapid test, σε πολίτες που θα προσέλθουν με τα οχήματά τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By