Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Κρήτη: Με παρατράγουδα η πρώτη νύχτα «ελευθερίας» για τους εμβολιασμένους – «Έβρεξε» λουκέτα και πρόστιμα

Αρκετά ήταν τα λουκέτα που έβαλαν οι αστυνομικές Αρχές σε επιχειρήσεις στην Κρήτη στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Ήταν το πρώτο Σαββατόβραδο «ελευθερίας» για τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού.

Αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Χανιά και ένα στο Ρέθυμνο, οι υπεύθυνοι των οποίων επέτρεψαν την είσοδο σε ανεμβολίαστους πελάτες. Στις επιχειρήσεις αυτές, εκτός από το λουκέτο επτά ημερών, επιβλήθηκε και πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο (09.10.2021), είναι σε ισχύ τα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται η είσοδος εμβολιασμένων ή νοσήσαντων πολιτών σε κλειστούς χώρους με μουσική και χορό.

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 2.393 έλεγχοι στο νησί, αναφέρουν ekriti.gr και cretalive.gr.

Κρήτη: Όλες οι «καμπάνες»
Πιο αναλυτικά, στα Χανιά, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε πέντε ανεμβολίαστους πελάτες υγειονομικού καταστήματος, ενώ σε τρία καταστήματα μπήκε λουκέτο για 7 ημέρες και καλούνται να καταβάλουν 2.000 ευρώ πρόστιμο.
Πελάτης σε υγειονομικό κατάστημα στο Ρέθυμνο δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο ίδιος πληρώνει πρόστιμο, αλλά και το κατάστημα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες και θα καταβάλει 2.000 ευρώ.

Ακόμα, βεβαιώθηκε ένα πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε υπάλληλο υγειονομικού καταστήματος στα Χανιά, δύο πρόστιμα σε ένα μίνι – μάρκετ και ένα κατάστημα λιανικού εμπορίου στην ίδια πόλη επειδή δεν είχε πινακίδα με τον αριθμό των επιτρεπόμενων ατόμων.

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν σε τρεις εργαζομένους υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ρέθυμνο, πέντε στο Ηράκλειο, ένα πρόστιμο σε εργαζόμενο κομμωτηρίου στο Ηράκλειο γιατί δεν φορούσε μάσκα και ένα σε πελάτη μίνι μάρκετ στο Λασίθι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By