Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Κρήτη: Περιπλέκεται το μυστήριο με τον θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου – Χωρίς εμφανή τραύματα η σορός

Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο το μυστήριο με τις συνθήκες του θανάτου της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, καθώς η νεκροτομή στη σορό της δεν αποκάλυψε εμφανή τραύματα από πυροβόλο όπλο ή άλλο αντικείμενο, με αποτέλεσμα να μην επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας.

Ωστόσο, οι ιατροδικαστές Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης ζήτησαν να γίνει λεπτομερής ακτινολογική εξέταση στο πτώμα της άτυχης βιολόγου, ώστε να διακρίνουν τυχόν τραύματα που έχουν καλυφθεί από την αποσύνθεση.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα προς βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως την στιγμή που έφτασε στο τούνελ, όπου βρέθηκε νεκρή, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει, συμμετέχοντας σε επιστημονικό συνέδριο με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Παραμένει, επομένως, άγνωστο αν έφτασε μόνη στο δαιδαλώδες τούνελ που χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη οι Γερμανοί κατακτητές, ή αν δολοφονήθηκε σε άλλη περιοχή και ο δράστης (ή οι δράστες) τη μετέφερε νεκρή εκεί, για να κρύψει την σορό σε βάθος 60 μέτρων από την είσοδο.

Με την βοήθεια των ειδικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στα Χανιά από την Αθήνα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το πτώμα να πετάχτηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από μια τρύπα στην οροφή του τούνελ, που είχε κατασκευαστεί για να αερίζεται το εσωτερικό.

Μάλιστα, βρέθηκε εκεί μια παλέτα που κάλυπτε την τρύπα, για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν ίχνη που να δείχνουν ότι κάποιοι κινήθηκαν πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By