Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κρητικός: Πέθανε ο ιδιοκτήτης της πασίγνωστης αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών, ο Ανδρέας Κρητικός, ιδρυτής της αλυσίδας super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ κι εμπνευστής για τους εκπροσώπους της επόμενης γενιάς, τα τρία παιδιά του Νεκτάριο, Άγγελο και Δημήτρη, που συνεχίζουν το έργο του πατέρα τους.

Άνθρωποι του περιβάλλοντος τους αναφέρουν, ότι ο Ανδρέας Κρητικός, αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για όλους, γεμάτος όρεξη για ζωή, κοινωνικές ευαισθησίες και δημιουργικότητα, ενώ ξεχώριζε για το ήθος του, την εντιμότητα, το πάθος και την ευθύτητά του, αρχές με τις οποίες πορεύτηκε και υπηρέτησε την τοπική κοινωνία αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη.

Το ξεκίνημα από την Αίγινα και η εξάπλωση σε ολόκληρη τη χώρα

Το χρονικό της αλυσίδας ξεκινά από το 1948 όταν ο Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα. Βλέποντας τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και του ανθρώπους σε βάθος χρόνου, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου.

Η προσφορά του στην τοπική κοινωνία, αλλά και η αποδοχή του κόσμου τον οδήγησε στην δημιουργία και άλλων καταστημάτων στην περιοχή.

Τα γονίδια που ως φυσική εξέλιξη ακολουθούν τους διαδόχους, ( Άγγελος, Νεκτάριος, Δημήτρης Κρητικός), (εξού και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ από τα αρχικά των ονομάτων τους), δημιουργούν το πρώτο τους μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα το 1983.

H ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ιδρύεται το 1996 και το 2000 η αλυσίδα ξεπερνάει τα όρια της Αίγινας και επεκτείνεται στον Αργοσαρωνικό με 5 νέα καταστήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By