Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Κροατία: Προώθηση των μεταναστών στα σύνορα με την Ουγγαρία

«Η Κροατία δεν θα γίνει το κέντρο προσφύγων στην Ευρώπη»

prosfyges - ouggaria2

Η Κροατία θα συνεχίσει να προωθεί τους μετανάστες στα σύνορα με την Ουγγαρία, χώρα με την οποία δεν υπάρχει συμφωνία για το θέμα αυτό, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ουγγαρία» για το θέμα των μεταναστών, δήλωσε ο Μιλάνοβιτς. «Είμαστε κατά κάποιο τρόπο αναγκασμένοι να δεχόμαστε τους πρόσφυγες, να τους στέλνουμε (στα σύνορα), και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Μπέλι Μάναστιρ, στη βορειοανατολική χώρα, το οποίο ήταν σχεδόν άδειο σήμερα το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογράφους.

Ο Μιλάνοβιτς επισήμανε ότι το «σοβαρό πρόβλημα» ήταν στην Τουρκία και την Ελλάδα, απ” όπου οι μετανάστες κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων. «Αυτό είναι το θέμα για το οποίο θα μιλήσω ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θα ζητήσω να αρχίσουμε επιτέλους να μιλάμε γι αυτή την κατάσταση».

Ο επικεφαλής της κροατικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι «σύμφωνα με εκτιμήσεις, ποσοστό 75 έως 80% των μεταναστών εισέρχεται από τα ελληνικά νησιά. Πρόκειται για ανθρώπους των οποίων η ζωή δεν είναι σε κίνδυνο».

«Θα μεταφερθούν από τους διακινητές με φουσκωτές βάρκες. Είναι ένα ταξίδι που είναι πολύ σύντομο και το οποίο μπορούμε να εμποδίσουμε, αλλά η Ελλάδα δεν το κάνει επίτηδες«, τόνισε.

«Η Κροατία δεν θα γίνει το κέντρο προσφύγων στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By