Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Κρυπτονομίσματα: Γίνονται επιτέλους… κατανοητά μέσω των payment apps

Καθώς το ενδιαφέρον των χρηστών για τις δυνατότητες των cryptos μεγαλώνει διαρκώς, οι εφαρμογές ψηφιακών πληρωμών αναλαμβάνουν να μυήσουν τους αρχάριους στον κόσμο του bitcoin, του ether και των άλλων νομισμάτων.

Δίχως αμφιβολία τα κρυπτονομίσματα αποτελούν τη νέα καυτή τάση τόσο στο χώρο των χρηματοοικονομικών, όσο και στο χώρο των επενδύσεων και της τεχνολογίας. Το 2021, επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Tesla, η PayPal και η Square, άρχισαν να δέχονται κρυπτονομίσματα ως μέσο συναλλαγών. Παράλληλα, αρκετοί θεσμικοί επενδυτές εξετάζουν πλέον τα κρυπτονομίσματα ως ένα εναλλακτικό asset, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα κέρδη τους, εν μέσω του γενικού κλίματος ανασφάλειας που επικρατεί στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ωστόσο δεδομένου του τεράστιου όγκου πληροφορίας που υπάρχει στο διαδίκτυο γύρω από τα κρυπτονομίσματα και του σύνθετου τρόπου με τον οποίο παράγονται, αποθηκεύονται και ανταλλάσονται πάρα πολλοί χρήστες αποθαρρύνονται από το να επενδύσουν σε μια αγορά που ενέχει ναι μεν πολλούς κινδύνους αλλά και σπουδαίες ευκαιρίες.

Απάντηση σε αυτό το πάγιο αίτημα των φίλων των κρυπτονομισμάτων θέλουν να δώσουν εταιρείες όπως η Venmo, η Cash App και η Paypal, οι οποίες έχουν εντάξει στις υπηρεσίες τους τις αγορές μέσω κρυπτονομισμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους φερέλπιδες επενδυτές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του bitcoin, του ether και άλλων ψηφιακών νομισμάτων, χωρίς να κατακλύζονται από περίπλοκες διαδικασίες συναλλαγών και έναν τεράστιο αριθμό ψηφιακών πορτοφολιών. Ειδικότερα, η Venmo και η μητρική της εταιρεία Paypal, η οποία ιδρύθηκε από τον διάσημο θιασώτη των κρυπτονομισμάτων Elon Musk, προσφέρουν bitcoin, ether και άλλα κρυπτονομίσματα. Η Cash App, η οποία ανήκει στη Square του Jack Dorsey, υποστηρίζει μόνο το μεγαλύτερο και παλαιότερο κρυπτονόμισμα.

Τα τελευταία χρόνια, οι εφαρμογές ψηφιακών πληρωμών γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς στους κόλπους των καταναλωτών, καθώς προσφέρουν εύκολους, γρήγορους και ασφαλείς τρόπους πραγματοποίησης πληρωμών μέσω των smartphone. Την ίδια στιγμή τα payment apps απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες που χρειάζονται για τις συναλλαγές σε crypto, οι οποίες, όπως προαναφέρθηκε, λειτουργούν πολλές φορές ως αντικίνητρα για τους θιασώτες των κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον για τις συναλλαγές σε crypto μέσω εφαρμογών ψηφιακών πληρωμών, δεν απαιτείται η ύπαρξη ψηφιακού πορτοφολιού και κυρίως οι εξειδικευμένες γνώσεις που σχετίζονται με αυτό.

Αυτή τη στιγμή, οι εφαρμογές ψηφιακών πληρωμών δεν έχουν ενσωματώσει το σύνολο των συναλλαγών σε crypto στις πλατφόρμες τους, ενώ παράλληλα για την απλοποίηση της διαδικασίας παρακρατούν ένα ποσοστό επί των διενεργούμενων συναλλαγών. Παρά τους όποιους περιορισμούς, οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα μέσω payment apps μπορούν να λειτουργήσουν θετικά για ολόκληρη την αγορά, φέρνοντας μια μεγαλύτερη μερίδα των καταναλωτών σε άμεση επαφή με τα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία μέχρι πρότινος περιβάλλονταν από έναν «μανδύα μυστικότητας και σύνθετων», για τον μέσο άνθρωπο, μαθηματικών.

«Τα payment apps μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους καταναλωτές καθώς κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις αγορές των κρυπτονομισμάτων» έχει τονίσει στο παρελθόν ο David Siemer, διευθύνων σύμβουλος της Wave Financial, εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στα κρυπτονομίσματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By