Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Κρυπτονομίσματα: Στον δρόμο της πτώχευσης και η Celsius Network

Χρεοκόπησε η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Celsius Network, η οποία από τον περασμένο μήνα είχε «παγώσει» τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών, επικαλούμενη τις ακραίες συνθήκες στην αγορά του crypto.

Ο δανεισμός σε κρυπτονομίσματα, στον οποίο δραστηριοποιούνταν η Celsius, βυθίζεται τους τελευταίους μήνες έπειτα από το κραχ στις τιμές και την κατάρρευση του token TerraUSD τον Μάιο.

Η Celsius κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές στο πλαίσιο του Chapter 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι διαθέτει 167 εκατ. δολάρια σε μετρητά για να χρηματοδοτήσει κάποιες λειτουργίες όσο διαρκεί η διαδικασία της αναδιάρθρωσης. Παράλληλα, εκτιμά τις υποχρεώσεις της στα 1-10 δισ. δολάρια.

Η Celsius είναι μία από τις εταιρείες χορήγησης δανείων σε cryupto που βίωσαν οικονομική δυπσραγία στην τελευταία κρίση ρευστότητας στον κλάδο. Ανέστειλε τις αναλήψεις από τις 12 Ιουνίου, μείωσε τις θέσεις εργασίας και προσέλαβε ειδικούς σε θέματα αναδιάρθρωσης για να την συμβουλέψουν για την οικονομική της κατάσταση.

«Αυτή είναι η σωστή απόφαση για την κοινότητα και την εταιρεία μας», σημείωσε ο Alex Mashinsky, συνιδρυτής και CEO της Celsius. «Διαθέτουμε μια ισχυρή και έμπειρη ομάδα για να κατευθύνει την Celsius μέσα από αυτή τη διαδικασία. Είμαι βέβαιος ότι όταν θα κοιτάμε πίσω στην ιστορία της Celsius, θα αντικρύζουμε τούτη εδώ ως μια καθοριστική στιγμή, όπου η δράση με αποφασιστικότητα και σιγουριά υπηρέτησε την κοινότητα και ενίσχυσε το μέλλον της εταιρείας».

Η Celsius λέει ότι διαθέτει ρευστότητα 167 εκατ. δολαρίων, αρκετή για να «υποστηρίξει συγκεκριμένες λειτουργίες στη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By