Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Σάμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή από το λαό, για «να αλλάξουμε τη χώρα. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, δεν είναι ώρα για αποχή θα ζητήσω σε όλους να πάνε και να ψηφίσουν . Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλαζονεία. Η κάλπη της Κυριακής είναι άδεια».

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραμείνει στις Βρυξέλλες κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής. «Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός επιλέγει να αποχωρήσει από μια κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για να μιλήσει σε μια κομματική εκδήλωση. Είναι πρωτοφανές αυτό, πρόκειται για ένδειξη πανικού. Μέχρι τις 7 Ιουλίου είναι πρωθυπουργός και η χώρα θα πρέπει να εκπροσωπείται!», είπε.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε διαβεβαίωση ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα υποστηρίξει τα νησιά που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού προβλήματος.

Μιλώντας σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σάμου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κατρακάζος, οι δύο νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και Αλέκος Λυμπέρης καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Χριστόδουλος Στεφανάδης, Νίκος Στεφανής και Ιωάννα Καραγιάννη, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η αποσυμφόρηση αυτή «πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την Ηπειρωτική Ελλάδα». «Για να γίνει αυτό», πρόσθεσε, «είναι επιβεβλημένο να αλλάξουν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.

Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα, και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Κέντρου Υποδοχής στη Σάμο, κάνοντας λόγο για «εικόνα η οποία σίγουρα δεν τιμά το νησί, αλλά δεν τιμά και την ευρωπαϊκή παρακαταθήκη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

«Δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέτει τόσους πόρους για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, και η εικόνα να παραμένει αυτή που μόλις αντίκρισα. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει πολύ καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες».

Οι φόροι θα μειωθούν γιατί πρέπει να μειωθούν, είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης, τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί της Δευτερας στον ΣΚΑΙ, εξηγώντας πως «ο κύριος Τσίπρας υπερφορολόγησε την μεσαία τάξη και την διέλυσε για να μοιράζει επιδόματα στους εκλογικούς του πελάτες.

Εμείς θα επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη μέρος όσων της πήραν».

Ο κύριος Μητσοτάκης μάλιστα ανέφερε πως για όσα υπόσχεται έχει ήδη συζητήσει με την Ευρώπη: Οι πρώτες μειώσεις των φόρων για τις οποίες δεσμεύομαι χωράνε στο υφιστάμενο πλαίσιο και δεν υπάρχει χώρος για αμφισβήτηση, μιλάω υπεύθυνα και έχω συζητήσει με την Ευρώπη, η συζήτηση γίνεται για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των φόρων, είπε.

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς και σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By