Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κυριάκος: Σοκαρισμένος βλέπω το πιστόλι της 17Ν να βγαίνει από τη φυλακή

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε για τον Κουφοντίνα ότι «λειτουργεί και μέσα από την φυλακή ως ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών»

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την παροχή 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «τα λίγα λόγια που θα πω απηχούν τις απόψεις της κοινωνίας. Δεν μιλώ μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή συγγενής θύματος τρομοκρατίας αλλά ως σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί το πιστόλι της

17 Ν να βγαίνει από τη φυλακή αν και δηλώνει αμετανόητος».

«Δικαιούται άδεια ο κ. Κουφοντίνας;» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης για να εξηγήσει «είμαστε υπερ της λογικής των αδειών με την προϋπόθεση ότι πληρούνται τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις. Ποια είναι η ουσιαστική προϋπόθεση γα να πάρει κάποιος άδεια. Να έχει δείξει μεταμέλεια και διάθεση κοινωνικής επανένταξης. Στην περίπτωση Κουφοντίνα αυτή η προϋπόθεση δεν υπάρχει. Μέσα από τον δημόσιο λόγο του δηλώνει αμετανόητος. Λειτουργεί και μέσα από την φυλακή ως ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας  γενιάς τρομοκρατών. Καλεί με δημόσιες παρεμβάσεις του νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Δείχνει η συμπεριφορά άνθρωπο που θέλει να ενταχθεί στην κοινωνία; Αυτό είναι το παράδειγμα που δίνουμε; Καλώ τον υπουργό να απαντήσει. Εδώ δεν μιλάμε για δικαστική απόφαση αλλά γα απόφαση διοικητικού χαρακτήρα. Κακώς βγήκε και ο Χριστόδουλος Ξηρός που έκανε κατάχρηση της άδειάς του».

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέδειξε και μια επιπρόσθετη διάσταση λέγοντας: «Πότε παίρνεται η απόφαση; Στην χειρότερη δυνατή συγκυρία την ώρα που η ανομία είναι σε έξαρση. Πριν 3 μέρες νέα παιδιά Ελληνες αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την ώρα που στα Εξάρχεια δημιουργείται νέα γενιά τρομοκρατών. Αυτή την τραγική πραγματικότητα κάποιοι προσπαθούν να την απαξιώσουν Να την παρουσιάσουν ως δήθεν εμμονή της ΝΔ και των κομμάτων που το αναδεικνύουν».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Την ώρα που ομάδες τραμπούκων που κινούνται εκτός νομιμότητας με την ανοχή της κυβέρνησης τρομοκρατούν και κομπάζουν. Ο αρχηγός του Ρουβίκωνα χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη. Μάλιστα!  Εχουμε τρελαθεί τελείως σε αυτή τη χώρα; Ως πότε θα τα αγνοείτε όλα αυτά; Επιμένετε να κάνετε ότι δεν το ακούτε. Κανείς δεν έπιασε απευθείας το πιστόλι. Πρώτα ξεκινάς από τις ιδέες μετά στις μολότοφ και μετά στα καλάζνικοφ και στα 45αρια. Τι συμβολισμοί είναι αυτοί που δίνετε;».

Ο κ. Μητσοτάκης επεκτάθηκε και  στις δηλώσεις του κ. Κ. Γαβρόγλου για τον πρύτανη που κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανομία. «Εγκάλεσε δημόσια τον. Το σόι κυβέρνηση είναι αυτή; Εχετε χάσει κάθε μέτρο και λογική; Η κοινωνία απαιτεί μηδενική ανοχή στις πράξεις τρομοκρατίας και σε όσους εγκωμιάζουν τις πράξεις τρομοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «την ώρα που ο Κουφοτίνας θα κυκλοφορεί με διάφορους θαυμαστές του η δική μας σκέψη και πιστεύω της μεγάλης πλειοψηφίας θα είναι στην μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους , στις μητέρες, συζύγους, αδέλφια παιδία, στους φίλους».
«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά αμύνεται. Ανεκτική Δημοκρατία αλλά όχι αδύναμη. Ανοχή σε όσους εξακολουθούν να δηλώνουν αμετανόητοι δεν πρέπει να υπάρχει Στην μνήμη και αξιοπρέπεια των οικογενειών τους οφείλουμε να φωνάξουμε «ως εδώ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

By