Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Κυβερνητική σύσκεψη για φοροελαφρύνσεις

Φοροελαφρύνσεις για τους πολίτες αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με τον υπουργό των Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα οριστικοποιούν το σχέδιο για έκτακτες παρεμβάσεις προκειμένου να ανακουφιστούν οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγη ώρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα μέτρα θα εξειδεικευτούν από το οικονομικό επιτελείο.

Τα μέτρα αναμένεται να αφορούν και τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μεγαλύτερης έκπτωσης σε περίπτωση εφ” άπαξ πληρωμής του φόρου και περισσότερες δόσεις -κατά πάσα πιθανότητα 8- για όσους επιλέξουν να ξεκινήσουν την αποπληρωμή του βεβαιωμένου φόρου για τα εισοδήματα του 2020 μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2021.

Επιπλέον αναμένεται να υπάρξει βελτιωμένη ρύθμιση για όσους δεν κατάφεραν το 2020 να καλύψουν το 30% του εισοδήματός τους με ηλεκτρονικές αγορές και e-αποδείξεις.

By