Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

L’ Oreal: Μια εταιρεία ομορφιάς με κοινωνικό αποτύπωμα

Η πολύ σημαντική πρόοδος που επέδειξε για μια ακόμη χρονιά στους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή για την κοινωνία.

Ο λόγος που κάποιες εταιρείες βρίσκονται διαχρονικά στην κορυφή, διατηρώντας για ολόκληρες δεκαετίες ένα πιστό καταναλωτικό κοινό που τις στηρίζει σε κάθε τους βήμα, δεν έχει να κάνει μόνο με τα ποιοτικά προϊόντα που του προσφέρουν, αλλά κυρίως με τη φιλοσοφία που διέπει τον τρόπο λειτουργίας τους. Όταν μια επιχείρηση επιστρέφει ένα μέρος από τα κέρδη στην κοινωνία, στηρίζει τους οικονομικά ασθενέστερους και σέβεται το περιβάλλον, τότε είναι βέβαιη ότι έχει βάλει βαθιά τον «σπόρο» για ένα καλύτερο αύριο και αυτό οι καταναλωτές της το αναγνωρίζουν.

Μια από τις εταιρείες που βρίσκονται, μέσα από τις δράσεις τους, δίπλα στο περιβάλλον και τον άνθρωπο είναι η εταιρεία καλλυντικών L’Oréal. Ο γαλλικός πολυεθνικός κολοσσός για ακόμα μια χρονιά ξεπέρασε τον εαυτό του σημειώνοντας πρόοδο στους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης. Σύμφωνα με την Έκθεση Προόδου 2017 του προγράμματος βιωσιμότητάς της L’Oréal, «Sharing Beauty with All» η εταιρεία εστίασε τη στρατηγική της στη βιώσιμη καινοτομία καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, από το 2005 έχει μειώσει κατά 73% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των μονάδων παραγωγής και των κέντρων διανομής , σημειώνοντας παράλληλα αύξηση του όγκου παραγωγής κατά 33%. Την ίδια ώρα, το 76% των προϊόντων που λανσαρίστηκαν το 2017 είχε βελτιωμένο περιβαλλοντικό κοινωνικό προφίλ, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των πολιτών από μη προνομιούχες κοινότητες που απέκτησαν πρόσβαση στην εργασία μέσα από κάποιο πρόγραμμα της L’Oréal. Τη χρονιά που μας πέρασε 53.505 άνθρωποι βρήκαν δουλειά χάρη στη L’Oreal και ο στόχος της γνωστής πολιτικής για το 2020 είναι να ωφεληθούν από τα προγράμματά της 100.000 πολίτες.

Επιπρόσθετα , πέρυσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η L’Oréal διακρίθηκε για την υψηλότερη βαθμολογία Α +++ από τον φορέα Carbon Disclosure Project σε τρεις βασικούς άξονες: κλιματική προστασία, βιώσιμη διαχείριση του νερού και προστασίας των δασών από την αποψίλωση. Ήταν μάλιστα μία από τις δύο εταιρείες που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία και η μόνη γαλλική εταιρεία ανάμεσα στις 3000 συνολικά που αξιολογήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα Sharing Beauty with All είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2013, συνοψίζει τις δεσμεύσεις της L’Oréal σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2020 και αντιμετωπίζει όλες τις επιπτώσεις της: από τον σχεδιασμό των προϊόντων μέχρι και τη διανομή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας παραγωγής ή την προέλευση των συστατικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By