Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

ΛΑΕ: Η κυβέρνηση προβαίνει στην εκχώρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας

«Η κυβέρνηση, υιοθετώντας τακτικές που παραπέμπουν σε πολιτική εξαπάτηση, αρνείται να παρουσιάσει τα έγγραφα που ζητά η Σύλλογος Αρχαιολόγων σε σχέση με την εκχώρηση μνημείων μείζονος πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Υπέρ – ταμείο, επιβεβαιώνοντας ότι η βούληση της να παραδώσει στους δανειστές ακόμη και τα πιο σπουδαία κομμάτια της ιστορίας μας είναι ξεκάθαρη, κρυφά από τον ελληνικό λαό» αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Πολιτισμού της Λαϊκής Ενότητας, σημειώνει πως παρά τις δηλώσεις τους, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά τα οποία έχουν αναφέρει ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τη λίστα εξαίρεσης, μεταξύ άλλων, με τα μνημεία που δεν θα μεταβιβαστούν στο Υπέρ – ταμείο στην πράξη, την αποκρύπτουν.

Η ΛΑΕ επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας πως «όχι μόνο εκχωρεί τον δημόσιο πλούτο και όλο τον παραγωγικό ιστό που είναι περιουσία του ελληνικού λαού, αλλά προβαίνει και στην εκχώρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας».

Τέλος, η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις φτηνές και σκοτεινές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και κάνει λόγο για προσβολή στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

«Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο και θα συμπαραταχτεί με τις προσπάθειες των κοινωνικών φορέων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να μην περάσει στους δανειστές η διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» καταλήγει η ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By