Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Λαφαζάνης: Δεν θα κάνουμε καμία κωλοτούμπα-Θα εξιχνιαστούν τα εγκλήματα Στουρνάρα

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «σκάνδαλα» και «εγκλήματα» από τον Στουρνάρα που θα εξιχνιάσει η κυβέρνηση

lafazanhw

Κατά την συζήτηση της ΠΝΠ για την χρηματοδότηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ο κ. Λαφαζάνης είπε πως θα εξιχνιαστούν «όλα τα εγκλήματα».

«Τα εγκλήματα αυτά δεν συντελέστηκαν σε καμία άλλη χώρα.Το ίδιο συνέβη και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που το έκανε σε μια νύχτα μη βιώσιμο. Σε ένα βράδυ το Δημόσιο έχασε 13 δις ευρώ» ενώ προανήγγειλε πως «Δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο. Όλα θα εξιχνιαστούν σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές», ανέφερε.

Εκτός αυτών ο κ. Λαφαζάνης παρενέβη και για το κρίσιμο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, υποστηρίζοντας ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα κάνουμε κωλοτούμπα είναι γελασμένοι». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η «επιτυχία» ή η «παράδοση» θα εξαρτηθεί από την ρευστότητα που θα έχει η ελληνική οικονομία.

Ο υπουργός υπερασπίστηκε την ενέργεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων φορέων, λέγοντας πως «χρειαζόμαστε ρευστότητα για να σταθούμε απέναντι στους πιστωτές και να μην παραδοθούμε».
«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» και είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουμε και θα λάβουμε υφεσιακά μέτρα», ανέφερε, προσθέτοντας πως για αυτό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.