Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Λαφαζάνης για πλειστηριασμούς: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα ΜΑΤ σε σεκιούριτι των συμβολαιογράφων

Ο γ.γ. της ΛΑΕ έκανε λόγο για «Αρμαγεδδώνα πλειστηριασμών» και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι ψεύδονται

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η κυβέρνηση, λένε για άλλη μια φορά ψέματα όταν επιχειρούν να διαψεύσουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν για 130.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέχρι το 2021 και 10.000 για φέτος. Το ψέμα έχει καταντήσει δεύτερη φύση για την κυβέρνηση» δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζανης, ο οποίος συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το επερχόμενο «τσουνάμι»

ηλεκτρονικών πλειστηριασμών όπως το χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει έναν εφιάλτη για την ελληνική κοινωνία. «Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής θα καταγραφούν στην ιστορία ως ολετήρες των φτωχών νοικοκυριών και ως πολιτικοί «ληστές» των μικρομεσαίων πολιτών» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε πως «όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, για να προωθήσει αυτόν τον Αρμαγεδδώνα πλειστηριασμών, θα μετατρέπει συνολικά την Αστυνομία και τα ΜΑΤ σε security ενός κλειστού κυκλώματος συμβολαιογράφων εγκαθέτων των τραπεζών υπό τον Γ. Ρούσκα. Σήμερα κάτω και στα γύρω τετράγωνα από το συμβολαιογραφικό γραφείο της κ. Σκούρα στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε, ήταν παρατεταγμένες αναρίθμητες διμοιρίες ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν τον ειρηνικό «εσωτερικό εχθρό» και να μεθοδεύσουν την υλοποίηση ενός παράνομου και αδιαφανούς πλειστηριασμού» σημείωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε πως είναι τραγικό ότι «η συμβολαιογράφος, υπό την προστασία των ΜΑΤ, αρνήθηκε να δει μια επιτροπή που ήθελε να ζητήσει διευκρινίσεις και να καταθέσει τις αντιρρήσεις της. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι οι, ούτως ή άλλως, αντισυνταγματικοί και αδιαφανείς ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είναι και για έναν πρόσθετο λόγο παράνομοι: διότι δεν υπάρχει η κατά νόμο σύμβαση για την πραγματοποίησή τους».

Καταλήγοντας στη δήλωση του ο γραμματέας της ΛΑΕ, ζήτησε να δημοσιοποιηθούν, τόσο η σύμβαση λειτουργίας της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όσο και τα έγγραφα νόμιμης διεξαγωγής πλειστηριασμών.

Δήλωσε πως θα κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους παράνομους αυτούς πλειστηριασμούς. «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

By