Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Λαφαζάνης για τη μήνυση από το fund: Πολιτική η δίωξή μου, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κατέθεσε υπόμνημα – Χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες.

«Τη χώρα κυβερνούν τα λιβεριανά funds, κυβερνούν οι πιστωτές μέσω υπαλλήλων του κατεστημένου», τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση έξω από το Ειρηνοδικείο.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από το Ειρηνοδικείο, όπου είχε κληθεί σε απολογία ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή την κλήτευση την οποία αποδίδει η ΛΑΕ σε μήνυση που κατέθεσε fund με έδρα τη Λιβερια.

Ο κ. Λαφαζάνης δεν προσήλθε ενώπιον της πταισματοδίκη και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Σαράντο Θεοδωρόπουλο ο οποίος κατέθεσε εκ μέρους του εντολέα του γραπτό απολογητικό υπόμνημα – πολιτική δήλωση. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, τις χαρακτηρίζει «αβάσιμες, μεθοδευμένες και αντιδημοκρατικές», ενώ σημειώνει ότι έχουν χαρακτήρα πολιτικής δίωξης. Όπως προσθέτει, σε αυτήν την «εκστρατεία» εμπλέκονται υπηρεσίες της κρατικής ασφαλείας και Λιβεριανές offshore.

Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στην συγκέντρωση, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι «είναι μια πράξη αλληλεγγύης για τη δημοκρατία, όχι για το πρόσωπο του».

«Φυσικά και δεν παρουσιάστηκα στην πταισματοδίκη. Δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες τους και τόνισα με πολιτική δήλωση που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου ότι χαρακτηρίζω τις κατηγορίες πολιτική δίωξη, μια δίωξη η οποία έχει πολιτικά «ελαττήρια» και πολιτικές σκοπιμότητες. Η πολιτική δίωξη αποσκοπεί στο να πλήξει ένα ολόκληρο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια δίωξη που θέλει να πλήξει τη Λαϊκή Ενότητα και την ανοδική δυναμική της. Είναι μια δίωξη και θέλω να το τονίσω αυτό, που χτυπάει την καρδιά της δημοκρατίας», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η δεύτερη δίωξή του «προέρχεται από fund, από κερδοσκοπικά κεφάλαια, το οποίο έχει την έδρα του στη Μονρόβια της Λιβερίας. Αυτής της χώρας φορολογικού παραδείσου και της σημαίας ευκαιρίας, της χώρας όπου γίνεται σε σημαντικό βαθμό το πλύσιμο του «μαύρου» χρήματος ανά τον κόσμο. Από αυτό το fund λοιπόν προέρχεται και η δεύτερη μήνυση, η οποία δυστυχώς με το ιδιώνυμο της κυβέρνησης και του κυρίου Κοντονή, έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα».

«Παρ’ όλο ότι, το υποτιθέμενο αδίκημα που έχω διαπράξει, είχε τελεστεί πριν ψηφιστεί το ιδιώνυμο. Αυτές είναι οι αυθαιρεσίες και οι ακροβατισμοί μιας Δικαιοσύνης η οποία δεν θέλει να υπηρετήσει το δημόσιο και το λαϊκό συμφέρον. Δυστυχώς την χώρα κυβερνούν τα λιβεριανά funds, κυβερνούν οι τραπεζίτες, κυβερνούν οι πιστωτές. Και κυβερνούν μέσω υπαλλήλων του κατεστημένου, οι οποίοι εφαρμόζουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς τους, οι οποίοι οδηγούν την χώρα στην άβυσσο και τους νέους στην ξενιτιά», επεσήμανε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

«Εμείς απευθυνόμαστε αυτή την ώρα και στον κύριο εισαγγελέα και στη δικαιοσύνη και τους λέμε, αντί να διώκουν εμάς, να προωθήσουν τις μηνύσεις που έχουμε κάνει τεκμηριωμένα για μεγάλα κακουργήματα και εγκλήματα που έχουν τελεστεί στην χώρα. Πρώτον, να προωθήσουν τη μήνυση που έχουμε καταθέσει ως ΛΑ.Ε για τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις (τώρα πάμε και για την τέταρτη) και ιδίως για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κόστισε στην Ελλάδα 40 δισ. ευρώ, μέσα σε μια νύχτα. Καλούμε τον εισαγγελέα να προωθήσει την μήνυση που έχουμε υποβάλλει για τους παράνομους, αντισυνταγματικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.Καλούμε τον εισαγγελέα να προωθήσει, επίσης, τη μήνυση που έχουμε κάνει, διότι σε αυτό τον χώρο, εδώ μέσα, είχαν εξαπολύσει χημικό πόλεμο με κίνδυνο να χαθούν ζωές», πρόσθεσε.

«Οι διώκτες μας έπρεπε να κάθονται στο σκαμνί και όχι εμείς. Εμείς είμαστε οι κατήγοροι υπέρ της Δημοκρατίας και του λαού και αυτοί είναι οι υπόλογοι και οι κατηγορούμενοι», κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο συνήγορός του Σαράντος Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι ο κ.Λαφαζάνης δεν απολογήθηκε στην πταισματοδίκη, καταθέτοντας πολιτική δήλωση.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν απολογήθηκε ούτε σήμερα. Με εξουσιοδότησε να καταθέσω στην κυρία Πταισματοδίκη σημείωμα, στο οποίο δηλώνει στις δικαστικές αρχές ότι δεν απολογείται για την πολιτική του δράση και θεωρεί ότι κατά πρωτοφανή τρόπο ασκείται σε βάρος του πολιτική δίωξη, η οποία με τις αβάσιμες, μεθοδευμένες και αντιδημοκρατικές ιδιώνυμες κατηγορίες, έχει πολιτικά ελατήρια και κίνητρα. Συγχαίρει τους αξιέπαινους συντρόφους και συναγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών για την ανιδιοτελή αγωνιστική προσφορά τους», σημείωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By