Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Λαφαζάνης: Οι πιστωτές ζητάνε πλήρης παράδοση της Ελλάδας

Λόγω των όσων ζητάνε οι εταίροι μας γίνεται δύσκολη η επίτευξη της συμφωνίας

lafazanis

«Οι πιστωτές δεν ζητάνε από την Ελλάδα συμφωνία, αλλά υποταγή και παράδοση» τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μια συνέντευξη «φωτιά», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορεί να κλειστεί συμφωνία με τα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα που κυριαρχούν στην ΕΕ και το ΔΝΤ».

Μιλώντας στην Realnews, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότητης προειδοποιεί ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ιδιωτικοποίηση στη χώρα», κυρίως στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, στις στρατηγικές επιχειρήσεις και στις στρατηγικές υποδομές και στα δίκτυα.

Ερωτηθείς δε, εάν εκτιμά πως ορισμένοι επιδιώκουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ ή την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, σημειώνει ότι «αρκετοί από τους λεγόμενους εταίρους και σίγουρα κάποια κέντρα του ΔΝΤ θα ήθελαν να διασύρουν και να εξευτελίσουν την κυβέρνησή μας».

«Κανείς δεν μπορεί να εκδιώξει την Αριστερή Πλατφόρμα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Απαντώντας στα διάφορα σενάρια περί εκδίωξης της Αριστερής Πλατφόρμας, ο κ. Λαφαζάνης διαμηνύει πως «δεν αποτελεί ευκαιριακό και περιστασιακό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένας στο κόμμα μας που να το επιδιώκει».

«Καμία συνεκμετάλλευση, ούτε με τις ΗΠΑ, ούτε με την Τουρκία»

Τέλος, εμφανίζεται κάθετος για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τις ΗΠΑ και την Τουρκία υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)