Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαφαζάνης: Με τις ελληνοκινεζικές σχέσεις θα τελειώσει η γερμανοαμερικανικοκρατία

Την πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στην Ελλάδα, σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «με τις ελληνοκινεζικές σχέσεις θα τελειώσει η γερμανοαμερικανικοκρατία».

Μιλώντας στο One Channel είπε αναφερόμενος στην Κίνα, ότι «πρόκειται για την «επερχόμενη παγκόσμια υπερδύναμη, που έχει βάλει πλώρη για την παγκόσμια οικονομική κυριαρχία».

Για το λόγο αυτό, αλλά και γιατί έχει έρθει η ώρα να «σπάσει η γερμανικοαμερικανική αιχμαλωσία», η Ελλάδα πρέπει να στραφεί προς την Ανατολή προκειμένου να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει τα σύνορά της. «Πρέπει να αναπτύξουμε μια πολυδιάστατη οικονομική εξωτερική και αμυντική πολιτική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε ακόμα τις σχέσεις της Ελλάδας τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία επιμένοντας και πάλι στην άποψη της ριζοσπαστικής στροφής της χώρας προς μια άλλη κατεύθυνση και όχι αυτή της Δύσης.

«Να μιλάμε για τη Δύση είναι σαν να είμαστε εκτός τόπου και χρόνου», τόνισε ο πρώην Γραμματέας. Αυτό που πρότεινε είναι η «στροφή στην εξωτερική πολιτική με δύο διαστάσεις, προς την Κίνα οικονομικά και πολιτικά, αλλά πρωτίστως προς τη Ρωσία, διότι παίζει έναν ενεργό και καθοριστικό ρόλο στην περιοχή μας».

Σε αυτήν όμως την περίπτωση, η Ελλάδα πρέπει να προσέξει και να μην επιδείξει την ίδια εθελοδουλία που έδειξε και στη Δύση. Οι επενδύσεις είναι θεμιτές για τον κ. Λαφαζάνη, αλλά με όρους αμοιβαίου οφέλους και συνεργασίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς το 2015 και μάλιστα διέψευσε τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάνη Βαρουφάκη για τα όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς.

Μίλησε ακόμα για τους πρωταγωνιστές της μνημονιακής παράστασης κατηγορώντας τους και υπογραμμίζοντας πως υπάρχει η «ανάγκη να πληρώσουν όλοι όσοι έβαλαν τη χωρά στην περιπέτεια και τη φυλακή, καταπάτησαν τη λαϊκή θέληση και εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό».

Για τον εαυτό του, αλλά και την Αριστερά εν γένει υποστήριξε πως «ο πατριωτισμός είναι αναγκαίος προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις», και πως «υπάρχει ανάγκη να αναδειχθεί ένα πατριωτικό πνεύμα, το οποίο θα είναι συνέχεια του μεγάλου εαμικού κινήματος».

«Το ζητούμενο για την Αριστερά είναι να ανοίξει ένα νέο δρόμο, επαναθεμελίωσής της σε όλους σχεδόν τους τομείς προκειμένου να φέρει στην επικαιρότητα ένα σύγχρονο όραμα και πρόταση προοδευτικής πολιτικής και σοσιαλιστικής μετάβασης», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By