Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Λαγκάρντ: Κλειδί η διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

«Την άνοιξη, έχω μετρήσει 136 διαφορετικά είδη καιρικών συνθηκών μέσα σε 24 ώρες».

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση του Μαρκ Τουέιν η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κατά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανάφερε πως το Ταμείο αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία, κάτι που δείχνει πως σε πολλές χώρες σημειώνεται επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στη βάση αυτή είπε πως οι χώρες που ακόμη δεν έχουν έρθει αντιμέτωπες με προβλήματα θα πρέπει να «φτιάξουν τις στέγες τους», ώστε να είναι διασφαλισμένες μελλοντικά. Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε πως θα πρέπει πολλές χώρες να δημιουργήσουν περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να αντιμετωπίσουν την επόμενη οικονομική κάμψη.

Ερωτηθείσα για την εξάρτηση των χωρών αλλά και των πολιτικών από τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές, κάτι που ισχύει και για τις ΗΠΑ και για την ευρωζώνη, είπε πως η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει διευκολυντική και πως αυτό είναι το μήνυμα της προς τους κεντρικούς τραπεζίτες.

«Η αναβάθμιση των πολιτικών και η πολυμερής συνεργασία καθίστανται όλο και πιο επείγουσες. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας και το ΔΝΤ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειές τους», υπογράμμισε η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By