Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι πάντα έτοιμο να συζητήσει με την Ελλάδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα η Κριστίν Λαγκάρντ.

lagarde800_101213

Αμέσως μετά την ενημέρωση η διευθύντρια του Ταμείου εξέδωσε σύντομη δήλωση στην οποία καταλήγει ότι «το ΔΝΤ είναι πάντα έτοιμο να προσπαθήσει για την προσέγγιση με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους».

Αναλυτικά η δήλωση Λαγκάρντ:

«Ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το μη ολοκληρωμένο αποτέλεσμα των πρόσφατων συζητήσεων με την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Εξέφρασα την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα την δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συζητάμε με τις ελληνικές αρχές.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι σίγουρα σημαντικές. Χαιρετίζω τις ανακοινώσεις του Eurogroup και της ΕΚΤ να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να διατηρήσουν την ακεραιότητα και σταθερότητα της Ευρωζώνης. Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν ότι η Ευρωζώνη σήμερα είναι σε ισχυρή θέση να ανταποκριθεί στις εξελίξεις έγκαιρα και αποτελεσματικά, όπως χρειάζεται.

Το ΔΝΤ επίσης θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και άλλες χώρες κοντά της και είναι έτοιμο να δώσει βοήθεια εάν χρειαστεί.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι μια ισορροπημένη προσέγγιση είναι απαραίτητη για να βοηθήσουμε να επανέλθει η οικονομική σταθερότητα και η ανάπτυξη στην Ελλάδα με τις απαραίτητες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίοι θα υποστηρίζονται από αντίστοιχα χρηματοδοτικά μέτρα και μετρά ανακούφισης του χρέους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να αναζητεί αυτή την προσέγγιση με τις ελληνικές Αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)