Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Λαμία: Συνελήφθη 32χρονος που καλούσε πιστούς να εισβάλουν στις εκκλησίες

Ένας 32χρονος καταστηματάρχης συνελήφθη στη Λαμία από άνδρες της ασφάλειας, κατηγορούμενος για Διέγερση κατά νόμο, επειδή διακινούσε φυλλάδια και αυτοκόλλητα με προτροπή στους πιστούς να πάνε στις εκκλησίες την Ανάσταση.

Ο δράστης μαζί με έναν φίλο του που κινούνταν με Ι.Χ. , εθεάθησαν σε δύο ναούς στην περιοχή του Δομοκού, να τοποθετούν αυτοκόλλητα και φυλλάδια με περιεχόμενο την προτροπή των πιστών να μπουν στις εκκλησίες αφήνοντας εκτός τους «Άθεους».

Παρόμοια φυλλάδια βρέθηκαν σε πολλούς ναούς της Λαμίας, ακόμη και στον πίνακα ανακοινώσεων της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Μετά από έρευνα στο κατάστημα και σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του δράστη, ευρέθησαν παρόμοια φυλλάδια, σύμφωνα με το tvstar.gr.

Ο 32χρονος αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ αναζητείται ο φίλος-συνεργός του δράστη.

Ειδικότερα, οι δράστες κόλλησαν το μήνυμα σε εικόνισμα στη συμβολή της οδού Καζούλη με Υψηλάντη στο κέντρο της Λαμίας, για να στείλει μηνύματα απείθειας κατά παράβαση και των εντολών της Ιεράς Συνόδου.

Το μήνυμα που αναρτήθηκε, ίσως όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο σύμφωνα με το lamiareport.gr, αναφέρει: «ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑ :-(».

Σημειώνεται ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει απλώσει «δίχτυ», ώστε να εντοπίζονται όσοι θέλουν να παρασύρουν μέσω social media κόσμο να συγκεντρωθεί το επόμενο τριήμερο έξω από εκκλησίες.

Ειδικότερα, οι Αρχές παρακολουθούν ήδη ομάδες στο Faceboοk που καλούν τους πολίτες είτε να πάνε στις εκκλησίες, είτε να συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία.

Tα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, έχουν ανιχνεύσει πληθώρα μηνυμάτων «αντάρτικου», από την πλευρά των πολιτών, σε ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By